Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η 10η αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού έτους 2022.

parna

Όπως είπε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, αφορά έσοδα από ΚΑΠ για την κάλυψη γενικών αναγκών, εργοδοτικών εισφορών σε έκτακτο προσωπικό, ετήσια επιθεώρηση επιτήρησης από διαπιστευμένο φορέα για το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης  ISO, δημιουργία ψηφιακής στρατηγικής 2022-2030, αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων, αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων κ.ά.

Το θέμα ψήφισαν η κα. Πασχαλίνα Δούμου και οι κύριοι Γιάννης Παρθενόπουλος και Άρης Τόσιος. «Λευκό έριξε» ο κ. Λακηνάνος, ενώ ο κ. Σταύρος Τσέλιος καταψήφισε την εισήγηση. Θεώρησε ότι δεν υφίσταται και δεν εφαρμόζεται επί της ουσίας σύστημα ποιότητας ISO στον Δήμο. Επίσης διαφώνησε με τη μείωση των επιχορηγήσεων σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Παύλου Αδαμίδη για την 11η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2022 (Τεχνική Υπηρεσία) εγκρίθηκε από την κα. Δούμου και τους κυρίους Παρθενόπουλο, Τσέλιο και Τόσιο. Ο κ. Λακηνάνος ψήφισε λευκό με δεδομένο την αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, χωρίς μόνιμη χρηματοδότηση από την πολιτεία.

Το σώμα αποδέχτηκε επιχορηγήσεις συνολικού ύψους760.624,15 ευρώ από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. «Ανεπαρκείς» χαρακτήρισε  πολλές από αυτές ο κ. Λακηνάνος.

Ποσό 109.000 ευρώ θα μοιραστούν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους. Την πίστωση, που αποφασίστηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ανακοίνωσε στο σώμα ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Παιδείας, Υγείας και Αθλητισμού κ. Βασίλης Τζουβάρας.

Ο κ. Λακηνάνος προέβλεψε ότι το ποσό δεν είναι επαρκές για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και της θέρμανσης των σχολικών μονάδων και ζήτησε να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Τσέλιος ενέκρινε την επιχορήγηση, αλλά υποστήριξε πως οι επιχορηγήσεις αυτές είναι ελλιπείς.

Τις ανάγκες στέγασης του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και του εκθετηρίου της Εθνικής Αντίστασης – ΠΕΑΕΑ προέβαλε έντονα και υπενθύμισε στη Δημοτική Αρχή ο κ. Λακηνάνος, με αφορμή την απόφαση του σώματος για τη στέγαση του τοπικού ΕΕΣ στο Διοικητήριο. Ο κ. Καρανικόλας είδε με θετικό μάτι την πρόταση αρκεί, όπως είπε, «να μην υπάρξει σύγκρουση χρήσεων με τους φορείς» που θα στεγαστούν στο κτίριο. Ο κ. Βασιλείου συνέστησε στον «Μαρίνο Αντύπα» να κάνει σχετική αίτηση για να συζητηθεί το αίτημά του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Τσέλιος αναρωτήθηκε αν οι δύο φορείς θα επιθυμούσαν να στεγαστούν, τελικά, στο Διοικητήριο.

(φωτογραφία αρχείου)

dekar