Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us
Μαγική η πρώτη βραδιά των «Γιορτών Νερού - Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Νάουσας»με το Συμφωνικό Ρεμπέτικο Απ' την Σμύρνη και την Πόλη στον Πειραιά (video+φωτορεπορτάζ)

Ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής οι «Γιορτές Νερού - Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Νάουσας».

mpabee

Στο μαγευτικό καλοκαιρινό άλσος του Αγίου Νικολάου το κοινό της Νάουσας, αλλά και επισκέπτες από γύρω περιοχές, (περισσότερα από 1500 άτομα) παρακολούθησαν μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Αραβίδη, σκόρπισε όμορφες και αξέχαστες μελωδίες, με σμυρνέικους σκοπούς και ήχο συμφωνικό.  

Το Συμφωνικό Ρεμπέτικο είναι η πρώτη απόπειρα για συμφωνική επεξεργασία του Ρεμπέτικου με πίστη στην παράδοση. Τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Μπέτυ Χαρλαύτη και ο Σπύρος Κλείσσας έδωσαν μια νέα πνοή με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις σε αγαπημένα τραγούδια των Τούντα, Γιοβάν Τσαούς, Νταλγκά, Περιστέρη, Παπάζογλου, Σκαρβέλη, Μπαγιαντέρα, Ρουμπάνη. 

Τραγούδησαν τα Κίτρινα Ποδήλατα και οι Νικολέτα Κίτσιου, Μαίρη Δούτση και Σπύρος Κλείσσας, που ταξίδεψαν το κοινό σε αλησμόνητες πατρίδες και ρυθμούς, μέσα από μια ανοιχτή γιορτή ήχων. Επιμέλεια, ενορχήστρωση: Γιάννης Μπελώνης. 

Τη βραδιά χαιρέτησαν ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας και η κα. Καρατζιούλα εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη.

Τόσο ο δήμαρχος Νάουσας όσο και η κα. Καρατζιούλα έδωσαν αναμνηστικά δώρα στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Παραβρέθηκαν ο υφυπουργός οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Άγγελος Τόλκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μέλη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Νάουσας

Το Φεστιβάλ «Γιορτές Νερού» στον Άγιο Νικόλαο είναι μια νέα καλοκαιρινή δράση του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, φιλοξενώντας τα σπουδαιότερα μουσικά σύνολα της χώρας μας, τους πρωτοπόρους της ελληνικής μουσικής σκηνής, καταξιωμένους καλλιτέχνες και να δώσει βήμα σε νέους και τοπικούς δημιουργούς, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.  

mpnaa