Ο Δήμαρχος κ. Καρανικόλας, ενημερώνοντας το σώμα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επαναφορά σε ισχύ του έκτακτου νομικού πλαισίου της πανδημίας για τις συνεδριάσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες, που είχε καταργηθεί τον περασμένο μήνα.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη πολιτιστική άνθηση σημείωσε πως «σε θέματα πολιτισμού πάμε πάρα πολύ καλά» και «με όχημα το Ολοκαύτωμα πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις». Σε ό,τι αφορά το θέμα των όρων δόμησης (ο κ. Γιάννης Παρθενόπουλος ζήτησε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα), ειπώθηκε ότι εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων για ζητήματα καθαριότητας, που αφορούν την κοπή χόρτων, εγκαταλελειμμένα οικόπεδα κ.λ.π., καθώς και προβλήματα ύδρευσης σε περιοχές της πόλης (Μηλίτσα, Χώρας Νερό, Μπλάνα κ.α.), είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυσή τους. Σημείωσε ότι σύντομα το νέο πολυμηχάνημα του Δήμου θα συμβάλλει με ουσιαστικό τρόπο στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών της περιοχής για θέματα πρασίνου. Όσο για την ύδρευση εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιλυθούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που υπάρχουν.
Εγκρίθηκαν εκμισθώσεις αγροτεμαχίων σε Γιαννακοχώρι, Μονόσπιτα (για 5 χρόνια) και Χαρίεσσα (για 4 χρόνια), καθώς και ο απολογισμός έτους 2021 της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων.
Κατά πλειοψηφία «πέρασε» η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου. Αφορμή στάθηκε η «μείωση του κωδικού κατασκευής του μνημείου (προσκυνητάρι) στον Χώρο Θυσίας, λόγω μη δυνατότητας υλοποίησης του έργου από τον Δήμο». Διαβάστηκε, μάλιστα, σχετική επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, που προκάλεσε δυσφορία σε συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ο κ. Νίκος Κουτσογιάννης υποστήριξε ότι «δεν θα έπρεπε να φτάσει ο μητροπολίτης να αναλάβει το κόστος του προσκυνηταρίου» και για λανθασμένους χειρισμούς, που προσβάλλουν το σώμα, έκαναν λόγο η κ. Ίλια Ιωσηφίδου και οι κύριοι Αλέκος Χατζηιωαννίδης (ο κ. Άγγελος Λακηνάνος αποχώρησε νωρίτερα από τη συνεδρίαση και συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στις ανεμογεννήτριες, που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα περίπου) και Γιάννης Μυλωνάς.
Διαβάστηκαν, τέλος, επιστολές συνταξιούχων δικηγόρων που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ξενοδοχείου «Βέρμιον» και την ολοσχερή καταστροφή υπηρεσιακού αυτοκινήτου (πυρπολήθηκε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου).