Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση του ενιαίου δικτύου της Πλατείας Καρατάσου και των πεζοδρομίων της οδού Βασ. Φιλίππου, προϋπολογισμού 605.625€

Νικόλας Καρανικόλας: Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

 platik

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση του ενιαίου δικτύου της Πλατείας Καρατάσου και των πεζοδρομίων της Βασ. Φιλίππου. Η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Νάουσας αφορά στο έργο «Ανάπλαση ενιαίου δικτύου πλατείας Καρατάσου και πεζοδρομίων οδού  Βασιλέως Φιλίππου του Δήμου Νάουσας», συνολικής δημόσια δαπάνης 605.625,10 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στο ανώτατο ποσό χρηματοδότησης του Δήμου στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» για τα έτη 2021-2022 του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη πρόταση του Δήμου Νάουσας που πήρε το «πράσινο φως» αφορά μια ολοκληρωμένη ανάπλαση του ενιαίου δικτύου πεζοδρομίων της οδού Βασ. Φιλίππου (από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την Πλατεία Καρατάσου και των υποβάσεων της πλατείας).  Με την αναβάθμιση των υποδομών προβλέπεται η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων εργασιών (χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, επιστρώσεις, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες), με σκοπό την απόδοση στο κοινό ελεύθερων δημόσιων χώρων αυξημένης ελκυστικότητας, προσβασιμότητας και λειτουργικότητας.

Ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλαος Καρανικόλας, με αφορμή την έγκριση της πρότασης του δήμου από το ΥΠΕΝ δήλωσε τα εξής:

«Η έγκριση της πρότασής μας από το Πράσινο Ταμείο, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας, που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, με την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει τους χώρους στους οποίους θα γίνουν οι παρεμβάσεις πλήρως λειτουργικούς και σύγχρονους, σύμφωνα  με τις απαιτούμενε προδιαγραφές, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό ενιαίο δίκτυο, λειτουργικό και προσβάσιμο, με σημείο αναφοράς την Πλατεία Καρατάσου.»

kdna