Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Η τοποθέτηση του SOS ΒΕΡΜΙΟ στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-SOS ΒΕΡΜΙΟ

toupar

Δήμαρχε, Πρόεδρε, Δημοτικοί σύμβουλοι

Το SOS Βέρμιο δεν το φτιάξαμε εμείς πριν από 13 χρόνια. Όχι. Δεν ήταν επιθυμία μας. Δεν ήταν το όνειρό μας. Η ανάγκη και η ευαισθησία έφτιαξε αυτή την κινηματική ανεξάρτητη συλλογικότητα. Δεκατρία χρόνια σε αγώνες και απογοητεύσεις. Δεκατρία χρόνια χαράς μέσα στη Φύση. Και σ’ ακόμη έναν αγώνα, κι ακόμη έναν, και πάλι και πάλι ασταμάτητα. Το SOS Βέρμιο δεν είναι δικό μας δημιούργημα, κυρίες-κύριοι, είναι δημιούργημα της κάθε κερδοσκοπικής εταιρίας που θέλει να λεηλατήσει ό,τι πιο παρθένο έχουμε στον τόπο μας. Αυτοί μας δημιούργησαν, κατά μία έννοια. Κι έτσι γίναμε η φωνή των πουλιών, το κλάμα της αρκούδας και του λύκου, το ουρλιαχτό της χλωρίδας, ο φόβος του νερού… ο φόβος του νερού… Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ!

Κι έχουμε μόνο μια επιθυμία όλα αυτά τα 13 χρόνια, α γ α π η τ ο ί μου. Όσο οξύμωρο κι αν ακουστεί. Να ξημερώσει η μέρα εκείνη που ούτε αναγκαίο θα ‘ναι το SOS Βέρμιο, ούτε απαραίτητο. Θέλουμε, περισσότερο από πολλούς, να πάψει να υφίσταται. Μέχρι τότε, όμως, έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές να δώσουμε τις μάχες μας για να μείνει λεύτερο το βουνό μας.

Δήμαρχε, εμείς θέλουμε να  πατάμε τη γη μας και γη να την αποκαλούμε. Χώμα και πέτρα, Νερό και πράσινο. Κάποιοι, τη βλέπουνε ως επαγγελματική ευκαιρία. Εφήμερο κέρδος…

Εμείς βλέπουμε το φεγγάρι όπως ήταν πάντα, κι άλλοι σαν BIT COIN…

Εμείς βλέπουμε τις κορυφές όλων των βουνών  ως το πιο ελεύθερο γήινο σημείο που αγγίζει θεούς·( 45 εκατομμύρια χρόνια πριν. Τρομακτικές δυνάμεις λόγω της υποβύθισης της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας συμπιέζουν, μεταμορφώνουν και ανυψώνουν τα πετρώματα αυτά κατά την αλπική ορογένηση, δημιουργώντας τα Ελληνικά βουνά -κι έχουνε αυτοί και οι νόμοι τους δικαίωμα σε αυτά τα βουνά! ) Άλλοι πάλι, βλέπουνε τις κορυφές, σα συσσωρευμένους ράβδους χρυσού στα πατρικά τους. (να ‘ξερα τι θα τα κάνουνε και πότε θα χορτάσουν!).

Τον αέρα τον θέλουμε να κατεβαίνει από τον Μαυρόλακκα και την Γραμμένη και να μας πλημμυρίζει, να μας χαϊδεύει το πρόσωπο, να μας φυσάει τα μαλλιά… Κάποιοι, θέλουν να τον μετατρέψουν σε ευρωβεντάλιες. Είναι γνωστοί πλέον.

Κύριοι της ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΒΕΡΜΙΟΥ, πόσο πιο ξεκάθαρα να σας το δηλώσουμε. Είσαστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

Όλοι σας κάποια στιγμή- και απευθύνομαι στους δημοτικούς συμβούλους- είμαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό, περηφανευτήκατε σε φίλους και γνωστούς σας για τον τόπο μας. Για τα φρούτα μας, για τα κρασιά και τα τσίπουρα, για τα δάση και τα νερά μας. Για την ιστορία μας. Τι θαρρείτε πως είναι το Βέρμιό μας. Όλα ετούτα είναι. Δίχως αυτό ΤΙΠΟΤΑ. Βάλατε άραγε στο μυαλό και στην σκέψη σας την μαγική λεξούλα ‘’ΑΝ’’. Αν κάτι απ’ όσα υλοποιούν στις πλάτες μας πάει στραβά. Αν αλλάξει το μικροκλίμα, αν σωθεί το νερό; Βγάλτε τώρα τα ΑΝ και δείτε το μέλλον του τόπου μας για τον οποίο κάποτε καυχηθήκατε.

Θα βάζατε ανεμογεννήτριες στα μνήματα, άραγε; Ακόμη εκεί πάνω, σουλατσάρουν οι παππούδες μας από τους Οθωμανούς κι εδώ. Τα σώματά τους τρέφουν τη γη και την ιστορία μας. Κανένα ιερό, κανένα όσιο;

Καταλαβαίνετε, όλοι σας την διαφορά, φαντάζομαι. Δεν είναι ενεργειακό θέμα. Δεν είναι θέμα αντίληψης, ούτε θέμα μεταξύ γραφικών-συντηρητικών, έναντι ρεαλιστών. Είναι θέμα ζωής. Της δικής μας ζωής και όσων έρχονται ξοπίσω μας. Είναι θέμα πολιτικό.

Είμαστε εδώ για σας να σας θέσουμε προ των ευθυνών σας. Υπερψηφίστε παμψηφεί, για να σωθεί η αξιοπρέπεια η δική σας και της πόλης… Και θα ‘μαστε εμείς -σηκωθείτε και δείτε, σας παρακαλώ τους 111 που έπειτα γίνανε 1500 και σήμερα μια πόλη που φλέγεται. Δεν είμαστε τρελοί, γραφικοί και ό,τι άλλο μας προσάψατε. Θα ‘’Είμαστε αυτοί που πρώτοι θα καούν για να γενούνε τα σκοτάδια φως’’ που είπε κι ο Χικμέτ. Πώς αλλιώς;

Εσείς, σε πια πλευρά της ιστορίας θα σταθείτε; Απόφαση ζωής, κυρίες κύριοι, το σημερινό.

Στον πόλεμο φαίνονται οι σωστοί καπεταναίοι. Σε ποια πλευρά, α γ α π η τ ο ί  μ ο υ;

Δώστε την απάντηση, γίνετε ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ για να σωθεί ο τόπος μας.

Προς μεγάλης μας απογοήτευσης, κύριε Δήμαρχε, είδαμε ότι το θέμα που σας δώσαμε για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν βρήκε θέση. Μας εμπαίξατε.

 Άλλα ντ’ άλλων. Σήμερα δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα. Δεν θέλουμε να ακούσουμε τίποτα. Δεν διαπραγματευόμαστε.

Σήμερα ζητάμε την ψήφο σας,

-Για την προσφυγή στη δικαιοσύνη, για την διενέργεια ασφαλιστικών μέτρων και όποιας άλλης νόμιμης δράσης.

Ζητάμε την ψήφο σας,

-για την άμεση υλοποίηση της απόφασης, με την πρόσληψη κατάλληλων νομικών υπηρεσιών και την ανάληψη εκ μέρους του Δήμου, του οικονομικού κόστους των ενεργειών αυτών

Ζητάμε την ψήφο σας

-Ώστε να μπει μπροστάρης ο Δήμος, και προσωπικά ο Δήμαρχος, στον αγώνα αυτό. Για πόσους λόγους και αιτίες τέτοιας αξίας θα έχετε, νομίζετε, την ευκαιρία να κάνετε κάτι τόσο σπουδαίο! Σε κινητοποιήσεις, στην οργάνωση, σε προτάσεις ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ.

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΕΟΣ, κυρίες κύριοι

Η Νάουσα και η επαρχία της ήταν πάντα επαναστάτρια. Σήμερα οφείλουν να δηλώσουν παρούσες. Σήμερα γράφουμε τη νέα  ιστορία του τόπου μας. Σήμερα ανατρέπουμε τα κατεστημένα.

-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΛΕΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΜΑΣ

-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Σήμερα ζητάμε την ψήφο σας. Οι αγώνες έπονται. Και θα δοθούν, να είστε σίγουροι!

Αυτό που πάνε να κάνουν στο βουνό μας δεν έχει προηγούμενο.

Σας το δηλώνουμε υπεύθυνα, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Την τοποθέτηση έκανε ο κ. Γιώργος Κασαπίδης

kade