Τετάρτη, Σεπτέμβριος 11, 2024
Follow Us
Υπέροχο ταξίδι στην ιστορία της Νάουσας από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας στην εκδήλωση «Απ΄τον Αγιά Δημήτρη στους Στουμπάνους-Μια θυσία δρόμος» (video+φωτορεπορτάζ)

Σε ένα εξαιρετικό ταξίδι στα μαρτυρικά χρόνια της Νάουσας ταξίδεψαν το κοινό τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας το βράδυ του Σαββάτου.

mparik

Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο Νάουσας Μίκης Θεοδωράκης τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Κεφαλά, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Τριανταφύλλου.

Η τελευταία πράξη του δράματος της αιματοβαμμένης Νάουσας που ξεκινάει απ΄ την κήρυξη της επανάστασης στον Άγιο Δημήτρη και κορυφώνεται με τη θυσία δεκατριών γυναικών στους Στουμπάνους. ΄
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού του Δήμου Η.Π. Νάουσας για την 200η επέτειο από την Επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω και πίσω από την σκηνή πάνω από 120 μέλη, συνεργάτες και φίλοι του ΛΕΝ με παραδοσιακές ενδυμασίες από την πλούσια συλλογή της ιματιοθήκης του συλλόγου.

Δείτε το video και τις φωτογραφίες που ακολουθούν

bbmpa