Παρασκευή, Σεπτέμβριος 13, 2024
Follow Us
Μαγικό το «Naousa Concerto» για κιθάρα και Συμφωνική Ορχήστρα του συνθέτη Sergio Assad με την επιμέλεια του διεθνούς φήμης, Ναουσαίου σολίστα κιθάρας Θάνου Μήτσαλα

Με το κοντσέρτο «Naousa Concerto» για κιθάρα και Συμφωνική Ορχήστρα του συνθέτη Sergio Assad, με την επιμέλεια του διεθνούς φήμης, Ναουσαίου σολίστα κιθάρας Θάνου Μήτσαλα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Σαββάτου στη Νάουσα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος.

Το έργο - με κύρια στοιχεία του την ιστορική - πολιτισμική φυσιογνωμία της Νάουσας και με παράλληλη κεντρική αναφορά στο “Ολοκαύτωμα” του 1822 ερμήνευσε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Ο ζωντανός θρύλος συνθέτης-κιθαριστής Sergio Assad αποτύπωσε μουσικά σε ένα έργο προγραμματικού χαρακτήρα για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα, τα κεντρικότερα ιστορικά - πολιτισμικά στοιχεία της φυσιογνωμίας της πόλης.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ηχογράφησε το έργο με τον σπουδαίο διεθνούς φήμης Ναουσαίο κιθαρίστα Θάνο Μήτσαλα και το παρουσίασε μαζί του σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης του “Ολοκαυτώματος” της Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Την μουσική διεύθυνση είχε ο αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδη.

Πρόγραμμα: Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία αρ.38 σε ρε, Κ.504 (της Πράγας)

Sergio Assad: “Naousa Concerto” για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα (Παγκόσμια πρεμιέρα)

Διεύθυνση Ορχήστρας: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Συνεργασία: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης