Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18, 2024
Follow Us
Με νότες και γεύσεις Πόντου η γαστρονομική εκδήλωση «Στράτας Φαείν» στη Νάουσα

Μια διαφορετική εκδοχή της ποντιακής κουζίνας, αυτήν του  street food βασισμένο στην εκσυγχρονισμένη ποντιακή γαστρονομία και τις αγνές πρώτες ύλες της, μέσα από μία ιδιαίτερη προσέγγιση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καρατάσου.

mpabee

Το μενού επιμελήθηκε  η chef Αφροδίτη Γεωργιάδου, η οποία μαγείρεψε στην πλατεία με τη συμμετοχή και σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας, Σαλάτα με ευριστό, πετιμέζι από φρέσκια ρίγανη, πασκιτάν με μυρωδικά και καπνιστό νερό ντομάτας με πελίτια, Τραχανότο μαγειρεμένο σε ζωμό από στύπα κρεμμυδάκια, εποχιακά λαχανικά, τσορτάν με ψητά σκορδά και θόγαλα, Πουρμάς γεμιστός με αγριογούρουνο μαγειρεμένο στο λάκκο για 16 ώρες, κρέμα από ματζάνα και σάλτσα από πρόβειο γιαούρτι, Ωτία με κρέμα από γαΐς τυρι, πετιμέζι από μασούρες

και πούδρα από δεντρισάκι

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν ο πρόεδρος της Εύξεινου Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», κ. Φώτης Φανιάδης, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άγγελος Τόλκας καθώς και η chef Αφροδίτη Γεωργιάδου.

View the embedded image gallery online at:
https://inaoussa.gr/naousa/11050-po#sigProIdcdbcfa9886

gter