Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Blue Monday: Πώς καθιερώθηκε η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου

Η σημερινή ημέρα (16.01.2023) για κάποιους δεν μια απλή Δευτέρα, αλλά η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου. Και είναι γνωστή ως Blue Monday. Πώς ξεκίνησε όμως όλο αυτό…;

hamna

Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει μια θεωρία γύρω από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, η οποία υποστηρίζει ότι αυτή είναι η χειρότερη ημέρα του έτους. Λέγεται πως αυτή την ημέρα, οι άνθρωποι κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Και αυτό γιατί πολλοί είναι εκείνοι που συνειδητοποιούν ότι έπεσαν έξω στο πρόγραμμα και τους στόχους τους κι έτσι μελαγχολούν.

Η θεωρία της Blue Monday προκύπτει από μια μαθηματική εξίσωση, [W+(D-d)]xTQ/MxNA, που γεννήθηκε στο μυαλό του ακαδημαϊκού Dr. Cliff Arnall, η οποία συνδυάζει παράγοντες όπως ο καιρός (W), τα χρέη (D),τον μηνιαίο μισθό (d), τον χρόνος που έχει περάσει από τις γιορτές των Χριστουγέννων (T), το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης (Μ) κτλ.

Η Blue Monday δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά και παραμένει απλά σαν θεωρία. Ωστόσο, θα μπορούσε να γίνει παγκόσμια ημέρα αναγνώρισης και αντιμετώπισης των αρνητικών παραγόντων που επηρεάζουν την ψυχική υγεία.

πηγή:newsit.gr

artiobee