Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Η Ισπανία εξετάζει τη μείωση των ημερών καραντίνας

Η Ισπανία εξετάζει τη μείωση της απομόνωσης των θετικών κρουσμάτων του Covid.

mpana

Η τελική απόφαση, η οποία πρέπει να ορίζει σημεία όπως η νέα διάρκεια του μέτρου ή εάν θα ενδείκνυται για όλους τους πολίτες ή μόνο για όσους έχουν το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού, πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας μετά από πρόταση των εμπειρογνωμόνων του την αναφορά ειδοποίησης.

Η Έκθεση Προειδοποιήσεων έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει αυτήν την Τετάρτη, αν και σύμφωνα με την Υγεία η Επιτροπή δεν αναμένεται να το πράξει αυτή την εβδομάδα.

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση που δημιουργεί η παραλλαγή όμικρον. Η κυκλοφορία του ιού είναι πολύ υψηλή και τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι η συντριπτική τους πλειονότητα είναι πολύ ήπια ή ασυμπτωματικά σε εμβολιασμένα άτομα. Αυτό καθιστά ανούσιο να διατηρηθεί μια απομόνωση τόσο καιρό που συμφωνήθηκε για τις προηγούμενες παραλλαγές και αυτό, επιπλέον, έχει τεράστιο οικονομικό κόστος», εξηγεί ένας λειτουργός υγείας σε μια κοινότητα.

Εν τω μεταξύ τόσο η χώρα μας, όσο και η Βρετανία, αλλά και οι ΗΠΑ μειώνουν τις ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους με τρεις δόσεις.

Στις πέντε από δέκα μέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με Covid-19, όπως αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατά τα πρότυπα των νέων οδηγιών του CDC. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, βάσει των νέων πρωτοκόλλων, όσοι έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση του εμβολίου και έρχονται σε επαφή με κρούσμα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά θα φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

πηγή:naftemporiki.gr

mpekar