Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Αυστραλία: Επιστρέφουν τα μέτρα καθώς αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα

Ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων παρουσιάζεται σε όλες τις Πολιτείες της Αυστραλίας με τη Βικτώρια και τη Νέα Νότιο Ουαλία να ανακοινώνουν επιστροφή της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους κλειστούς χώρους, την ψηφιακή δήλωση στοιχείων στα καταστήματα και χώρους εστίασης και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

toukar

Συνολικά στην Αυστραλία επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σχεδόν 8700 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας και 11 θάνατοι ενώ αυξάνουν οι αριθμοί των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η Νέα Νότιος Ουαλία σημείωσε 5715 κρούσματα, σχεδόν 2000 περισσότερα από χθες, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε και στη Βικτώρια με 2005 κρούσματα. Η Πολιτεία το τελευταίο διάστημα βίωνε μια βραδεία αποκλιμάκωση από το προηγούμενο κύμα της μετάλλαξης «Δέλτα» με τον αριθμό κρουσμάτων να κυμαίνεται μεταξύ 1200 -1300 ημερησίως.

Οι αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ποια μετάλλαξη και σε ποιο βαθμό είναι υπαίτια για την αύξηση, ειδικοί πάντως που μίλησαν σε Αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης θεωρούν πως πρόκειται για ταυτόχρονη παρουσία και των δύο μεταλλάξεων, με την «Όμικρον» να παίρνει ταχύτατα τη σκυτάλη στην ταχύτατη αύξηση  του αριθμού των κρουσμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντομινίκ Περοτέτ, η κυβέρνηση του οποίου είχε μόλις πριν λίγες ημέρες αναγγείλει χαλάρωση σε βαθμό σχεδόν πλήρους κατάργησης των ατομικών μέτρων πρόληψης και των περιορισμών, αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει εσπευσμένα, όμως, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα), «τα μέτρα που επανέρχονται είναι τα ηπιότερα δυνατά», ενώ προέτρεψε τους πολίτες να μην καταφεύγουν πλέον σε μοριακά τεστ παρά μόνο  μετά από σύσταση γιατρού ή έντονα συμπτώματα.

Αντί του μοριακού τεστ η κυβέρνηση θα μοιράσει στους πολίτες rapid tests ώστε να ελέγχουν μόνοι τους κατ’ αρχήν αν είναι θετικοί στον κορωνοιό.

Στην Αυστραλία κατά μέσο όρο το 90% των πολιτών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να διατηρεί το όριο για την ενισχυτική δόση στους πέντε μήνες, από έξι αρχικά, αρνούμενη να συνταχθεί με τις αποφάσεις άλλων χωρών και τις συστάσεις των ειδικών για επανάληψη του εμβολιασμού τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

πηγή:naftemporiki.gr

mparob