Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Κλείνει τα σύνορα η Ιαπωνία

H Ιαπωνία έγινε η τελευταία χώρα που επανέφερε τους σκληρούς περιορισμούς στα σύνορα, απαγορεύοντας σε όλους τους αλλοδαπούς να εισέρχονται στη χώρα από τις 30 Νοεμβρίου.

toukar

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορvνοϊού στο αρχιπέλαγος.

Οι Ιάπωνες οι οποίοι επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η νέα παραλλαγή έχει προκαλέσει νευροκότητα στις αγορές. Λίγο μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδος ο Nikkei 225 στο Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,2%. Οι ιαπωνικές μετοχές είναι αυτές που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις στην Ασία, εξαιτίας και της μεγάλης εξάρτησης των ιαπωνικών επιχειρήσεων από τις εξαγωγές. 

Να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ταχθεί κατά των ταξιδιωτικών περιορισμών,προειδοποιώντας τις χώρες που επιβάλλουν βιαστικά ταξιδιωτικά όρια, λέγοντας ότι πρέπει να κοιτάξουν σε μια «βασισμένη στον κίνδυνο και επιστημονική προσέγγιση». Ωστόσο, πολλές απαγορεύσεις έχουν υιοθετηθεί τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ανησυχιών για την παραλλαγή.

Το Ισραήλ έβαλε την αρχή των δραστικών μέτρων απαγορεύοντας σε ξένους την είσοδο στη χώρα για 14 ημέρες. 

πηγή:naftemporiki.gr

aenfpa