Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2023
Follow Us
Με επιτυχία και εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε η Α΄ Διεπιστημονική Συνάντηση με θέμα  ΒΙΑ,ΜΜΕ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην Αστυπάλαια

Το επίκαιρο θέμα της ΒΙΑΣ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην  Α Διεπιστημονική Συνάντηση του δεύτερου κύκλου  που διοργάνωσε  η ΕΠΕΤΑΔ , Εταιρεία Επιστημόνων  Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων .Τ.Α.Δ. στο πανέμορφο νησί της Αστυπάλαιας με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αστυπάλαιας.

habe

Οι εισηγήσεις  επικεντρώθηκαν στο θέμα ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ  με τις εισηγήσεις της καθηγήτριας του Παντείου Παν/μιου κ. Βασιλικής Αρτινοπούλου, της ερευνήτριας κ. Ε. Αγαθοπούλου, και τις παρεμβάσεις  δημοσιογράφων  .Αναλύθηκε ο παιδαγωγικός ρόλος της οικογένειας και ειδικά του Σχολείου αλλά και των ΜΜΕ  όπως και της πολιτείας με τους ειδικούς θεσμοθετημένους φορείς.

Στη συνέχεια οι εισηγήσεις από την καθηγήτρια του Παντείου Παν/μιου Κ. Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου και τις ερευνήτριες κ. Λίνα Βαλσαμίδου και Λωρανς Λαροσέλ  ανέπτυξαν  το θέμα της προβολής  της ΒΙΑΣ μέσω των δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών αλλά  και γενικά της Τηλεόρασης. Την επόμενη  μέρα οι εισηγήσεις ανέπτυξαν τον συσχετισμό της Βίας και του Τουρισμού, τον σκοτεινό τουρισμό και την εγκληματική συμπεριφορά στους τουριστικούς προορισμούς που δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας.

Τέλος προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της  καθηγήτριας κ. Τέσσας Δουλκέρη, με θέμα η ΩΡΑ Η ΚΑΚΙΑ, παραγωγή του Α.Π.Θ. που συμμετείχε  στο  Φεστιβάλ  Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα.

Οι εισηγήσεις ήταν ενδιαφέρουσες, πρωτότυπες  και  τεκμηριωμένες που οδήγησαν σ ένα εποικοδομητικό διάλογο με το κοινό .Η φράση ΑΡΓΗΣΑΜΕ  μιας ακροάτριας ήταν καθοριστική  και τονίσθηκε  ότι η έξαρση της ΒΙΑΣ  που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια   στην Ελληνική Κοινωνία δεν  δικαιολογείται και θα πρέπει να εξαλειφθεί..Η ευαισθητοποίηση, η αφύπνιση  όλων, είναι απαραίτητη αλλά  και ο ρόλος  των ΜΜΕ  είναι  σημαντικός και απαραίτητος.

Ο Δήμαρχος κ. Ν. Κομηνέας, αναφέρθηκε στις πολιτιστικές  δράσεις  που γίνονται τα τελευταία χρόνια και  είναι σημαντικές αλλά ευρέως είναι γνωστές οι δράσεις του νησιού για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, όπως και η ανάπτυξη-παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων  δράσεις  που προβάλλονται όχι μόνο από τα Ελληνικά  ΜΜΕ αλλά και τα Διεθνή ΜΜΕ με πλήθος συνεντεύξεων.

Η Αστυπάλαια είναι ένα νησί  που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας με τις  πετυχημένες πρωτοβουλίες  που αναλαμβάνει. Ο Δήμαρχος, το  Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι κάτοικοι αγαπούν το νησί και  ως ενεργοί πολίτες συμμετέχουν  σε όλες τις δράσεις.

Συνεπώς η συνεργασία  μας  επιβάλλεται  να συνεχισθεί..

nater