Κυριακή, Απρίλιος 18, 2021
Follow Us
O ρόλος του πελματογραφήματος στους αθλητές από το PhysioTerra- Κέντρο Φυσικοθεραπείας

Ο πελματογράφος είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα με χιλιάδες αισθητήρες καταγραφής των πιέσεων του πέλματος τόσο στη στάση όσο και στη βάδιση, προσφέροντας μια αντικειμενική κατάστασης της μορφολογίας των πελμάτων.

Ο πελματογράφος μας δείχνει  τα σημεία φόρτισης των πελμάτων, πιθανές ανισορροπίες και αρκετές κλινικές παθήσεις όπως, πλατυποδία, ραιβότητα, βλαισότητα, βλαισοπλατυποδία και  κοιλοποδία.

Σε αρκετές παθήσεις μετά την αξιολόγηση του μεγέθους της βλάβης  από τον ειδικό εξειδικευμένο επιστήμονα για αθλητές, όπως ο αθλητίατρος, χρειάζεται να κατασκευαστούν  χειροποίητοι ορθωτικοί πάτοι για να βελτιώσουν τα σημεία ενεργοποίησης και το πάτημα του πέλματος.  Με αυτό τον τρόπο αλλάζουν οι γωνίες πίεσης  στην οσφυϊκή μοίρα και στην άρθρωση του γόνατος αποφορτίζοντας σημεία που σε βάθος χρόνου είναι πιθανό να μας οδηγήσουν σε ένα τραυματισμό.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα ορθωτικά πέλματα που θα δημιουργηθούν. Θα πρέπει να κατασκευαστούν από εξειδικευμένο προσωπικό και να είναι σύμφωνα με τις μετρήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δημιουργηθούν από καταστήματα παπουτσιών ή αθλητικών ειδών ή άλλες παραϊατρικές ειδικότητες μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας  παραμορφώσεις των ποδιών ή προβλήματα στην σπονδυλική  στήλη όπως σκολίωση.

Εφόσον κάποιος αθλητής εξεταστεί με τη μέθοδο του πελματογραφήματος και δεν διαγνωστεί με κάποια κλινική πάθηση, προτείνουμε τη χρήση χειροποίητων ορθωτικών πελμάτων για μείωση της κόπωσης, πρόληψης τραυματισμών και κυρίως βελτίωση της απόδοσης του πέλματος.

Οι ορθωτικοί πάτοι που δημιουργούμε είναι χειροποίητοι βάσει ανάλυσης του πελματογράφηματος από πλέον εξειδικευμένο προσωπικό. Η ομάδα μας χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά για να έχουν οι πάτοι σας τη μεγαλύτερη άνεση και διάρκεια στο χρόνο.

Αποκλειστικά στο PhysioTerra- Κέντρο Φυσικοθεραπείας έχετε τη δυνατότητα για ψηφιακή ανάλυση πέλματος και κατασκευή εξατομικευμένου ορθωτικού πέλματος.

Με εκτίμηση,

Θεοδωρίδου Ειρήνη-Φυσικοθεραπεύτρια

PhysioTerra-Κέντρο Φυσικοθεραπείας

Δ.Σολωμού 11, Νάουσα

23320 22221

www.physioterra.gr