Η κόκκινη φακή ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων και έχει αποκτήσει ήδη τη δική της θέση στην ελληνική κουζίνα.
Είναι αποφλοιωμένη, βράζει πολύ γρήγορα (συνήθως είναι έτοιμη σε 15 λεπτά) και έχει πιο γλυκιά και απαλή γεύση από αυτήν της κοινής φακής.
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, επίσης λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες και είναι πιο εύπεπτη.
Πώς να την καταναλώσετε
Αν τη βράσετε καλά, μπορείτε να την κάνετε πουρέ.
Συνδυάζοντάς τη με τις κλασικές φακές, είναι ιδανική λύση για να χυλώσουν πιο εύκολα.
Επιπλέον, μια πολύ καλή ιδέα είναι να τη βάλουμε στις σαλάτες μας και να τους δώσουμε μια εξωτική όψη και γεύση.
Στο οπωροπαντοπωλείο «Αέναη γη» μπορείτε να βρείτε την ξεχωριστή κόκκινη φακή και να ενημερωθείτε για τις ιδιότητες, τα οφέλη και τις συνταγές που μπορείτε να την εντάξατε στην διατροφή σας.
Η «Αέναη γη» φροντίζει να σας παρέχει όλα τα είδη του οπωροπαντοπωλείου με κατ’ οίκον παράδοση, τηρώντας με προσοχή όλα τα μέτρα προστασίας κατά την παράδοση των προϊόντων σας.
Τηλεφωνήστε στο 2332 028258 για τις παραγγελίες σας.
https://inaoussa.gr/deals/7021-kokkini-faki-apo-to-oporopantopoleio-aenai-gi#sigProIda1b9285e1d