Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Λάντο Νόρις: ο νεότερος Βρετανός σε πόντιουμ F1

Η Φόρμουλα 1 σήκωσε την καρό σημαία στις 5 Ιουλίου στο Grand Prix Αυστρίας, βάζοντας ξανά το πρωτάθλημα σε αγωνιστική «τροχιά».

Ο πρώτος αγώνας, μετά την διακοπή που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, είχε δυνατές συγκινήσεις. Πρώτος τερμάτισε ο Μπότας, ο Χάμιλτον έχασε τη 2η θέση επειδή ήρθε σε επαφή με τον Άλεξ Άλμπον και ο Λάντο Νόρις της McLaren ανέβηκε για πρώτη φορά στο πόντιουμ.

Με αυτή τη διάκριση, ο 20χρονος Νόρις έγινε ο νεότερος Βρετανός στην ιστορία που κατάφερε να τερματίσει εντός 3αδας σε αγώνα Grand Prix.  Ο οδηγός της McLaren  βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να πανηγυρίσει την 3η θέση, πετώντας τη σαμπάνια στο πόντιουμ με τέτοιο τρόπο που άνοιξε θεαματικά. Ο Νόρις δεν έκρυψε καθόλου τη χαρά του, αντιθέτως την επικοινώνησε με τον καλύτερο τρόπο μπροστά στα media που κάλυψαν τον αγώνα.

Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί 3 Grand Prix από τα 13 που έχει ανακοινώσει επίσημα η Φόρμουλα 1. Από τους αγώνες που έχουν ήδη γίνει, την 1η θέση πήρε δύο φορές ο Χάμιλτον και μία φορά ο Μπότας. Η έκπληξη ήταν σαφώς η είσοδος του Νόρις στους κορυφαίους της πίστας, καθώς και η απουσία του Χάμιλτον από το πόντιουμ. Ο Χάμιλτον με τα 6 πρωταθλήματα παραμένει κορυφαίο φαβορί και το στοίχημα Φόρμουλα 1 της bwin τον δείχνει Νο1 για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Εάν καταφέρει να πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτή τη σεζόν, θα μοιράζεται την κορυφή με το Μίκαελ Σουμάχερ, έχοντας 7 τίτλους. Σίγουρα, το  να φτάσει τον θρύλο της F1 θα είναι ένα τρομερό κατόρθωμα.

Για τη συνέχεια, το πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 είχε συμπεριλάβει τους εξής αγώνες: 2 στο Σίλβερστόουν της Αγγλίας, έναν στη Βαρκελώνη, έναν στο Βέλγιο, 2 στην Ιταλία σε Μόντσα και Μουτζέλο και έναν στο Σότσι της Ρωσίας. Σύμφωνα όμως με την τελευταία ανακοίνωση της F1 προστέθηκαν Grand Prix στo Πορτιμάο της Πορτογαλίας, στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας και στην Ιταλική  Ίμολα.

Λόγω του κορονοϊού φέτος θα πραγματοποιηθούν αρκετά “διπλά” Grand Prix σε κάποιες πίστες ή χώρες. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της F1, Τσέις Κάρεϊ, σκοπός είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να γίνουν συνολικά 15-18 αγώνες και γι’ αυτό διερευνώνται όλες οι πιθανές λύσεις.

Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις της διοργάνωσης αναμένονται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, ώστε να ολοκληρωθεί και το τελικό πρόγραμμα αγώνων.