Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
Τέσσερις Ναουσαίοι αθλητές μέσα στα μετάλλια του πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι που έγινε στα 3-5 Πηγάδια

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου το δεύτερο σκέλος του κυπέλλου Ελλάδος Ορειβατικού Σκι "Αθ.Λευκαδίτης" με ατομικό και κάθετο αγώνα , που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Από την Νάουσα πήραν μέρος τέσσερις αθλητές που αγωνίζονται με δελτίο για τον Ορειβατικό σύλλογο Αιγινίου και  διακρίθηκαν τόσο στον κάθετο αγώνα αλλά και στον ατομικό αγώνα.

Στον αγώνα της κάθετης ανάβασης που ξεκινούσε από το γήπεδο και τελείωνε στην κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου  ( για τις κατηγορίες Κ20 και πάνω ενώ για τις μικρότερες τελείωνε στο "Λαζαράκι" ), διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους: 

Στην κατηγορία Masters ανδρών ο Γιώργος Καισαρίδης πήρε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο,  στην κατηγορία  αγόρια Κ16 ο Βασίλης Καισαρίδης πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία  κορίτσια K20 η Μαριάννα Αραμπατζή πήρε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο. Ενώ στον ατομικό αγώνα με διαδρομή για τις γυναίκες: γήπεδο, παράδεισος, καταφύγιο "Λίπα", κορυφή, Λούκι,  και τερματισμός γήπεδο ( για Κ20 και πάνω ενώ για τις κατηγορίες Κ16 μέχρι το δρόμο που οδηγεί στον παράδεισο), διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους: 

Στην κατηγορία κορίτσια Κ16 η Νικολέτα Καραμπινέση πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο και Μαριάνα Αραμπατζή κατηγορία κορίτσια Κ20 δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο .

Επόμενος αγώνας το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Φεβρουαρίου στον Παρνασσό.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Καισαρίδης εκτός από αθλητής είναι μέλος της επιτροπής ανάπτυξης του ορειβατικού Σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας  και Αναρρίχησης αλλά και υποψήφιος για την θέση του πρεσβευτή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι στην Ελλάδα (International Ski Mountaineering Federation).