Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
ΤΟ TAEKWON-DO ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ Α’ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Σε μια ακόμα σημαντική επιμορφωτική δράση για τους αθλητές του προχώρησε το Taekwon-do της Νάουσας.

Ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Σώμα Σαμαρειτών- Διασωστών & Ναυαγοσωστών - Περιφερειακό Τμήμα Νάουσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργάνωσε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ενημέρωση πάνω σε θέματα Α’ Βοηθειών για τους αθλητές του 3ου & 4ου γκρουπ και μάλιστα κατά την διάρκεια των προπονήσεων τους.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από την Εκπαιδεύτρια του Τμήματος κα Ιτσκάρα Ερασμία και την Εθελόντρια κα Καπνιστή Μαρία επισκέφθηκε τις άρτιες εγκαταστάσεις του Συλλόγου και για δύο περίπου ώρες, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών εντός αθλητικού και οικογενειακού περιβάλλοντος όπως πνιγμονή - ξένα σώματα, ΚΑΡΠΑ με την χρήση εκπαιδευτικού απινιδωτή, λιποθυμικά επεισόδια - θέση ανάνηψης.

Για όλα τα παραπάνω αντικείμενα υπήρξε παράλληλα  πρακτική εξάσκηση των αθλητών υπό την επίβλεψη των έμπειρων Σαμαρειτών-Διασωστών. Στο τέλος της ενημέρωσης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κος Δουλγερίδης Νικόλαος ευχαρίστησε το κλιμάκιο για το μάθημα ζωής, τονίζοντας ότι ανάλογες δράσεις θα διοργανώνονται και στο μέλλον με στόχο την διαρκή εκπαίδευση αθλητών και μελών.

Από την μεριά του ο προπονητής Δημητριάδης Παναγιώτης εξήρε το έργο και την εθελοντική προσφορά των Σαμαρειτών-Διασωστών, τονίζοντας στους αθλητές ότι ο Εθελοντισμός βρίσκεται μέσα μας, αρκεί να τον ψάξουμε για να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη.