Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Έτοιμοι για τη νέα πρόκληση οι πρωταθλητές παίδες του Ζαφειράκη

Η ομάδα του Ζαφειράκη στο πρωτάθλημα παίδων στέφθηκε πρωταθλήτρια για την φετινή σεζόν 2021-22.

termpa

Οι αθλητές του Ηρακλή Τούφα παρουσιάστηκαν πολύ σταθεροί στο πρωτάθλημα με απολογισμό , μία ήττα και εννιά νίκες. Στον όμιλό τους τερμάτισαν πρώτοι και πήραν μέρος στο final 4 με σκοπό το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η κλήρωση έφερε πρώτο αντίπαλο τον Μ.Α Γιαννιτσών. Η ομάδες παρουσιάστηκαν μουδιασμένες και πολύ αγχωμένες στο παρκέ. Η ομάδα του Ζαφειράκη είχε το προβάδισμα στο περισσότερο μέρος του παιχνιδιού , αν και βρέθηκε στο τέλος τοπυ τρίτου Δεκαλέπτου και στο  -8 αλλά τα παιδιά βρήκαν το ψυχικό απόθεμα και προσπέρασαν. Η νίκη με 64-56 έφερε πολλά χαμόγελα μιας και η ομάδα έφτανε μια ανάσα από τον τίτλο. Την επόμενη μέρα αντιμετώπισε τον Φίλιππο Βέροιας ο οποίος επικράτησε του Πιερικού στον άλλον ημιτελικό. 

Χαρακτηριστικό του τελικού  ήταν το μεγάλο πάθος των παιδιών για την νίκη. Το παιχνίδι αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα με το σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια. Η ομάδα του Ζαφειράκη ξέφυγε με 7π στα τελευταία 2 λεπτά , αλλα οι αντίπαλοι έφτασαν το σκορ σε διαφορά ενός καλαθιού 50'' πριν την λήξη. Τελικά με πιο ψύχραιμα καλάθια , οι παίδες του συλλόγου πανηγύρισαν την νίκη με 66-59 και τον τίτλο της ΕΚΑΣΚΕΜ.  Πολυτιμότερος του F4 αναδείχτηκε ο Β.Πουρλίδας με πολύ καλή απόδοση και στα 2 ματς. 

 Η συνέχεια είναι στο Κιλκίς για την Β φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος με τους πρωταθλητές  Καβάλας, Κοζάνης και Χαλκιδικής. Η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει ότι της αναλογεί μιας και αγωνίζεται με 5 παίκτες του 2006 και οι άλλοι είναι μικρότεροι. 'Άρα του χρόνου η ομάδα πάλι θα πρωταγωνιστήσει. Ο πρώτος του ομίλου αυτού θα συνεχίσει στην τελική φάση του πανελληνίου με άλλες 5 ομάδες για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας.

 beepar