Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Ιδέες για να βελτιώσετε τη διατροφή σας

Εξαιτίας της δουλειάς, της οικογένειας και του στρες, μπορεί να παραμελήσετε τη διατροφή σας και να καταφύγετε σε πρόχειρο φαγητό. Ωστόσο, μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για θετική στάση ζωής και υγεία.

bena

Η Lucy Sparkes, διατροφολόγος, προσφέρει τις συμβουλές της σχετικά με απλές αλλαγές στη ζωή σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη διατροφή σας:

Ορίστε τις ώρες που τρώτε

Η ζωή για τους περισσότερους από εμάς είναι αρκετά ταραχώδης – από κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή άποψη- και συνήθως το δείπνο καταλήγει να είναι τελευταίο στη λίστα με τις προτεραιότητες μετά την ολοκλήρωση των καθηκόντων της ημέρας. Ωστόσο, ο προγραμματισμός των γευμάτων, από νωρίς το βράδυ, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και τη διατήρηση του βάρους.

Προσπαθήστε να μην τρώτε όταν νιώθετε φορτισμένοι συναισθηματικά

Από νεαρή ηλικία, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τα τρόφιμα ως παρηγοριά. Ως παιδιά, μπορεί να έχουμε ανταμειφθεί με γλυκό όταν παίρναμε καλούς βαθμούς ή τα φαγητά που μας άρεσαν όταν ήμασταν λυπημένοι, συνεπώς μάθαμε ασυνείδητα να ψάχνουμε φαγητό όταν νιώθουμε άσχημα. Μπορούμε να μειώσουμε αυτή την τάση τρώγοντας αρκετή πρωτεΐνη ώστε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα να είναι φυσιολογικά.

Δοκιμάστε αυτό: Τα τρόφιμα πλούσια σε χρώμιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και ως εκ τούτου ισορροπείται η ενέργεια και η διάθεση.

Να είστε προσεκτικοί με τις ώρες γεύματος

Είναι ζωτικής σημασίας να «είμαστε εκεί» όταν μαγειρεύουμε το φαγητό μας και όταν είμαστε έτοιμοι να το φάμε. Είναι αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες, το φαγητό πρέπει να το ετοιμάζεις με αγάπη. Δεν είναι απλώς μια κοινωνική άσκηση, αλλά κάτι που προετοιμάζει το σώμα μας ώστε να έρθει το γεύμα. Αγγίζοντας, δοκιμάζοντας και μυρίζοντας τα τρόφιμα ξεκινά η πέψη.

Δοκιμάστε αυτό: Στόχος είναι να προετοιμάσετε και να φάτε τα γεύματά σας προσεκτικά. Το σώμα μας προετοιμάζεται για το φαγητό που έρχεται, με σάλιο και απελευθέρωση βασικών πεπτικών ενζύμων, μειώνοντας έτσι τα συμπτώματα τύπου φλεγμονώδους νόσου του εντέρου , τα οποία πολλοί από εμάς μπορούμε να βιώσουμε όταν τρώμε με βιασύνη- όπως δυσπεψία, φούσκωμα και μετεωρισμός.

Αποφύγετε τα περιττά υγρά

Υπάρχουν πολλά ροφήματα και τα περισσότερα από αυτά έχουν πολλές θερμίδες. Συνήθως τα αμελούμε σαν γεύμα, με το σκεπτικό ότι κάτι πίνουμε, αλλά ένα φρεντοτσίνο μπορεί να έχει περισσότερες θερμίδες από ένα ελαφρύ βραδινό.

Αν δουλεύετε σε βάρδιες βρείτε έναν τρόπο να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας

Aυτό το είδος εργασίας μπορεί να επηρεάσει τη διατροφή λόγω των ακατάστατων ωρών κατανάλωσης. Η κατανάλωση φαγητού πριν από τον ύπνο μπορεί όχι μόνο να καθυστερήσει την πέψη, η οποία οδηγεί σε συμπτώματα φλεγμονώδους νόσου του εντέρου  ή ακόμα χειρότερα, να αναστείλει τον χρόνο του σώματος να θεραπευτεί, προκαλώντας πιθανώς φλεγμονή και αυτή με τη σειρά της να οδηγήσει σε χρόνιες παθήσεις.

Προσέξτε τα βακτήρια του εντέρου

Σιγά-σιγά μαθαίνουμε πόσο επωφελείς είναι οι μικροοργανισμοί που κατοικούν στο έντερο μας. Πρέπει να τροφοδοτήσουμε αυτά τα βακτήρια για να αποκομίσουμε τα οφέλη που μας προσφέρουν. Περισσότερη ενέργεια, βελτιωμένο ανοσοποιητικό, ανακούφιση από τη διάρροια / δυσκοιλιότητα, μειωμένο φούσκωμα, βελτιωμένη διάθεση και υγεία, έτσι για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα οφέλη τους.

Προσπαθήστε: Μειώστε τα ραφιναρισμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά αυξήστε και τις τροφές ολικής αλέσεως και τις (ποικίλες) φυτικές τροφές.

Τρώτε σπιτικά μαγειρεμένα γεύματα

Η έξοδος σε ένα εστιατόριο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι ό,τι καλύτερο. Ωστόσο, εάν αυτό συμβαίνει συχνά για λόγους ευκολίας ή λόγω έλλειψης προγράμματος στη ζωή σας, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Συχνά, όταν τρώτε έξω, θα πιείτε και αλκοόλ, κάτι που μπορεί να σας χαλάσει τον ύπνο αλλά και να σας κάνει να φάτε περισσότερο. Περιορίστε τα γεύματα που τρώτε έξω ή τουλάχιστον προσέχετε τι επιλέγετε από το μενού.

πηγή:iatronet.gr

kartou