Τρίτη, Μαϊος 07, 2024
Follow Us
Διατροφή και καλοκαιρινές διακοπές-Της Αντιγόνης Μπέκα-Διαιτολόγου-Διατροφολόγου MSc

Στην καρδιά πλέον του καλοκαιριού, και ενώ πολλοί ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές όσοι βρίσκονται σε προσπάθεια απώλειας βάρους ή έχουν πετύχει τον στόχο τους  προβληματίζονται για την διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσουν κατά την περίοδο των διακοπών.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το βάρος σου και παράλληλα να απολαύσεις τις διακοπές σου.

  • Ετοίμασε κάποια υγιεινά σνακ για την παραλία. Η κατανάλωση θρεπτικών σνακ ανατροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής στα επόμενα γεύματα. Φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, αραβική πίτα ολικής/τορτίγιες με τυρί, αβγό και λαχανικά, σπιτικές μπάρες με βρώμη, σαντουιτσάκια με βούτυρο καρπών και φρούτα είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείς να κάνεις.

  • Ξεκίνα την ημέρα σου μ΄ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό. Ένα ποιοτικό πρωινό θα σε προμηθεύσει με την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου. Για ένα ισορροπημένο πρωινό μην ξεχνάς να συνδυάζεις τρόφιμα από τουλάχιστον 3 ομάδες τροφίμων (υδατάνθρακα ολικής άλεσης, πρωτείνη, φρούτα)
  • Προγραμμάτισε κάποια γεύματα σου. Αν πρόκειται ένα από τα βασικά γεύματα να είναι πιο βαρύ προσπάθησε το επόμενο γεύμα της ημέρας ή το προηγούμενο να είναι κάτι πιο ελαφρύ διατηρώντας μια ισορροπία. Δοκίμασε τοπικά εδέσματα και νέες συνταγές με μέτρο.
  • Ενσωμάτωσε κάποιες από τις διατροφικές συνήθειες που έχεις αποκτήσει μέχρι τώρα στην ρουτίνα των διακοπών. Για παράδειγμα, κατανάλωσε φρούτα ως ενδιάμεσα σνακ, χρησιμοποίησε την μέθοδο του πιάτου όπου είναι εφικτό, ενυδατώσου πίνοντας αρκετό νερό αλλά και δροσιστικά ροφήματα όπως φυσικούς χυμούς, παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη, καφέ (προσοχή στην ζάχαρη) και προσπάθησε να μην ξεφύγεις με το αλκοόλ αραιώνοντας το ποτό σου με νερό ή πάγο.
  • Προσπάθησε να είναι περισσότερο δραστήριος. Το κολύμπι, το περπάτημα αλλά και τα διάφορα σπορ στην παραλία θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Φτιάξε την δική σου διατροφική ρουτίνα με μέτρο και χωρίς ενοχές και απόλαυσε τις διακοπές σου. Άλλωστε όλα χωράνε σε μια υγιεινή διατροφή!

Αντιγόνη Μπέκα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Στουγιαννάκη 3-Νάουσα

Τηλ. 23323 01771

Κιν. 6984050471