Δευτέρα, Μαϊος 06, 2024
Follow Us
4 Μαρτίου-Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας-Της Αντιγόνης Μπέκα-Διαιτολόγου-Διατροφολόγου MSc

Παχυσαρκία είναι η κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αυξημένο σωματικό βάρος σε σχέση με το ύψος (ΔΜΣ>30) και μη φυσιολογική-υπερβολική συσσώρευση λίπους, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του ατόμου.

Ήξερες ότι:

Τα άτομα που ζουν με παχυσαρκία έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν χρόνιες ασθένειες όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα και ορισμένες μορφές καρκίνου;

Η παιδική παχυσαρκία αναμένεται να αυξηθεί κατά 60% την επόμενη δεκαετία, φτάνοντας τα 250 εκατομμύρια μέχρι το 2030;

Η  παχυσαρκία στην παιδική ηλικία συχνά οδηγεί σε παχυσαρκία και στην ενήλικη ζωή;

Τα αίτια της παχυσαρκίας είναι πολυπαραγοντικά. Βιολογικοί, ψυχολογικοί, γενετικοί, περιβαλλοντικοί και άλλοι παράγοντες που δεν μπορούν πάντα να ελεγχθούν από το άτομο συμβάλουν στην εμφάνιση της.

be

Η κριτική της παχυσαρκίας (στίγμα βάρους) μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και να αποθαρρύνει το άτομο από το να ζητήσει βοήθεια και να βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες και τον τρόπο ζωής του.

Αν ζεις με παχυσαρκία μην εστιάζεις μόνο στο βάρος. Η θεραπεία της παχυσαρκίας στοχεύει στην βελτίωση της γενικότερης υγείας του ατόμου και όχι απλά στην μείωση του αριθμού της ζυγαριάς. Συμβουλέψου έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο ώστε να αποκτήσεις μια υγιή σχέση με το φαγητό, βρες τι σου ταιριάζει και κάν’το τρόπο ζωής! #EverybodyNeedstoAct

Αντιγόνη Μπέκα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Στουγιαννάκη 3-Νάουσα

Τηλ. 23323 01771

Κιν. 6984050471