Κυριακή, Σεπτέμβριος 01, 2024
Follow Us
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας ''ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ''  για χαλαζόπτωση και την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δήμο Νάουσας

Από τη χαλαζόπτωση και την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δήμο Νάουσας,

και πιο συγκεκριμένα στα χωριά  Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Στενήμαχο, Κοπανό, Μονόσπιτα, προκλήθηκαν ζημιές σε
καλλιέργειες με (ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, δαμάσκηνα κά), που βρισκόταν στο στάδιο της συγκομιδής, ή μια ανάσα πριν από αυτή.Σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές αγγίζουν το 100%.
Η χαλαζόπτωση αυτή ήρθε να προστεθεί σε προηγούμενη που είχε σημειωθεί αρχές Ιουνίου πχ (τοπική Κοινότητα Ροδοχωρίου προξενώντας ζημιές σε κεράσια και μήλα), ενώ οι εκτιμήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί λόγω της υποστελέχωσης του ΕΛΓΑ.
Οι πληγέντες αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας τον κόπο τους να χάνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ενώ έχουν κάνει όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την παραγωγή.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας" καλεί τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε αναγγελία ζημιάς στο Δήμο Νάουσας,να στελεχωθεί ο οργανισμός με το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό, μέσα μετακίνησης κά, ώστε να γίνουν εγκαίρως οι εκτιμήσεις και να αποδοθούν οι αποζημιώσεις.
                            
                                                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ