Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: Το εκλογικό δίλημμα της Κυριακής

Στην προεκλογική του καμπάνια ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Ν. Κουτσογιάννης, μας λέει ότι το «διάλειμμα» τελείωσε και ότι τώρα είναι η ώρα να δούμε το «έργο». Ας  θυμηθούμε λοιπόν τo «έργο» που είδαμε  στην προηγούμενη  πενταετή θητεία του (2014 -2019);

 1.Είδαμε το κτήριο της «ΕΡΙΑ» να μετατρέπεται σε ιδιωτικό κινηματογράφο όπου εγκατέστησε τις εταιρίες του (CinΕΡΙΑ-NIFF) και να μισθώνεται για μεν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους κλπ.  με 150€ την ημέρα, ενώ για την εταιρία του με 14€! Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου μας,  δήμαρχος τιμωρήθηκε με δύο ποινές αργίας για μη σύννομη χρήση δημοτικής περιουσίας.

       2.Είδαμε το ξενοδοχείο της ΔΕΤ να κλείνει και να φορτώνεται ο Δήμος με 3,5 εκ. ευρώ και τα «Πηγάδια» να καταστρέφονται και να απαξιώνονται τελείως.

       3.Είδαμε ακόμη, να αντιτάσσεται κατ’ επανάληψη στην προσπάθεια του δημάρχου για την επαναλειτουργία της «Σχολής Αστυφυλάκων», που θα φέρει συνολικά 900 μαθητές, με το πρόσχημα ότι …ΘΑ γίνει εκεί «Έκθεση ψηφιδωτών»! Έξι χρόνια δεν προχώρησε τίποτα, παρά μόνο κούφιες υποσχέσεις. Και ο Δήμαρχος Καρανικόλας έδωσε λύση με την παραχώρηση άλλου Δημοτικού χώρου για τη δημιουργία του «χώρου για τα ψηφιδωτά».

       4.Είδαμε στη θητεία του να κάνει  απ’ ευθείας αναθέσεις για επισκευές σε 15 περίπου δημοτικές πομώνες, στο μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό των 24.000€ κάθε μία και όλες στον ίδιο επιχειρηματία, συνολικού ποσού 691.312€! όταν, στη θητεία (2011-2014) αυτές κόστισαν μόλις 55.000€ και στην τωρινή  μόνο 33.000€. Αντίστοιχα οι ΤΟΕΒ της περιοχής μας που είχαν περίπου 86 πομώνες,  για την ίδια χρονική περίοδο (2014-2019), πλήρωσαν μόλις 120.000€.

       5.Όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, με συνοδοιπόρο την κα της Αντιπολίτευσης Ιωσηφίδου, επειδή είχαν και την πλειοψηφία, δεν έδωσαν καμία θετική ψήφο για λύση στα τεράστια προβλήματα που ταλάνιζαν το Δήμο και τα οποία είχε προξενήσει ο ίδιος, όπως τα Πηγάδια και το Ξενοδοχείο. Και αν δεν ήταν ο κος Θωμάς Τσουκαλάς και η παράταξη του, τα Πηγάδια ακόμη θα ήταν νεκρά.

  1. Εδώ, αξίζει να θυμίσουμε κι ένα μικρό απόσπασμα της επιστολής που είχε στείλει ο συμπολίτης μας γιατρός Νίκος Κασάπης στη «Φωνή της Ναούσης» που έλεγε:

 

        «Θέλω να ζητήσω συγνώμη ιδιαίτερα από εκείνους, οι οποίοι επηρεάσθηκαν θετικά  από τη στήριξη που προεκλογικά έδωσα στον κ. Κουτσογιάννη - με αποκορύφωμα να τον προλογίσω στην κύρια προεκλογική συγκέντρωση του Μαΐου 2014 - αλλά δυστυχώς η δημαρχιακή του Θητεία τους απογοήτευσε. Θέλω επίσης να τους πω ότι και εγώ εξεπλάγην από την μετεκλογική αλλαγή, όχι μόνον των θέσεων, αλλά και της γενικότερης συμπεριφοράς του».

  1. Μετά και το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, διαβάσαμε ανακοίνωση του «Κοινού Τόπου» και του κ. Κουτσογιάννη, που θέτει τον Λαό ενώπιον του εξής  διχαστικού διλήμματος: «Ή εμείς ή αυτοί»! Κάτι παρόμοιο δηλ. με ένα παλαιότερο σύνθημα που έλεγε: «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αντίστοιχα επίσης, διαβάσαμε και την ανακοίνωση του «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και του νυν Δημάρχου κ. Νικ. Καρανικόλα που λέει: «ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» για το αύριο του Δήμου Νάουσας.  

         Το «έργο» λοιπόν, το γνωρίζουμε καλά. Εμείς που στηρίζουμε τον Νίκο Καρανικόλα, πιστεύουμε στην ΕΝΟΤΗΤΑ, τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, το ΗΘΟΣ, την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, για να μπορέσει ο τόπος μας να πάει μπροστά.

         Την απάντηση βεβαίως σε όλα τα παραπάνω αλλά  και στο προβαλλόμενο «δίλημμα», θα τη δώσει ο κυρίαρχος Λαός την προσεχή Κυριακή.

 

                                                                                       ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

                                                                                                  Ακολουθούν υπογραφές

ΠΑΛΑΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΚΟΣ

ΜΠΑΙΤΣΗΣ ΤΑΚΗΣ

ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΡΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ ΤΑΣΟΣ

ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

ΜΠΙΛΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΤΑΜΠΑΚΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΣΤΟΪΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΕΜΜΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ