Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Άλμα για το Δήμο Νάουσας: ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ «ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ»

Όλο αυτό το διάστημα κανονίζουμε συναντήσεις με φορείς και συνδημότες και συζητάμε πτυχές του Δήμου μας.

Σήμερα στο τραπέζι μπαίνει μια κομβική πρόταση στη θεματική του τουρισμού με τις ανάλογες προεκτάσεις και σε άλλες θεματικές. Και αναρωτηθήκαμε: ποιος δεν θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό ένα τριήμερο; Τι επιλογές υπάρχουν; Πώς μπορούμε να φέρουμε τους ίδιους επισκέπτες πάνω από μία φορά στο Δήμο μας;

Η αφορμή;

Η προσέλευση πλήθους επισκεπτών κατά το τριήμερο της Αποκριάς και η ικανοποίηση που έφερε στα πρόσωπα των επιχειρηματιών, αλλά και στους λοιπούς κατοίκους του Δήμου μας, έκανε πολλούς να λένε πως θα ήταν ευτύχημα να είχαμε άλλα 1-2 τέτοια τριήμερα κατά τη διάρκεια του έτους.

Εμείς λέμε καταθέτουμε την πρόταση ότι μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον ένα τριήμερο κάθε μήνα, να γεμίζει ο Δήμος μας με επισκέπτες, να γεμίζουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, η αγορά μας.

Πώς μπορεί να γίνει σωστά αυτό;

Μόνο με οργανωμένες και συντονισμένες δράσεις που θα καθιερωθούν από νωρίς σε συνεννοήση με όλους τους φορείς του Δήμου και θα αποτελέσουν θεσμό. Και φυσικά η προσέλευση των επισκεπτών ας μην είναι του πρόσφατου μεγέθους της Αποκριάς, γιατί είναι προτιμότερο να είναι λιγότεροι οι επισκέπτες και να φεύγουν ευχαριστημένοι έχοντας περάσει ένα ποιοτικό τριήμερο, από το να προσπαθούν στριμωγμένοι να φάνε ένα σουβλάκι από την ψησταριά που έβαλε κάποιος στο περίπτερο (δίνουμε μεταφορικά έμφαση).

Γιατί ο Δήμος πρωτεργάτης στο «Τριήμερο στη Νάουσα» και με ποιους συνεργάτες;

Η κατανομή των εκδηλώσεων στη διάρκεια του έτους θα γίνει σε συνεννόηση με τους αρμόδιους συλλόγους και φορείς και θα καθιερωθεί από νωρίς στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, κατά τις οποίες θα διεξάγονται κάθε χρόνο.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών και η προσέλκυση επισκεπτών και συμμετεχόντων σε κάθε τριήμερο εναπόκειται όχι μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των διοικήσεων και των μελών των αντίστοιχων συλλόγων, αλλά στην αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Νάουσας.

Ο Δήμος μας θα είναι αυτός που πρώτος θα εκδηλώσει την εξωστρέφεια, θα αναδείξει και θα προβάλλει την κάθε εκδήλωση, θα την συνδιοργανώσει, θα την επιβλέψει και θα την αγκαλιάσει. Δεν θα είναι πλέον ένας αδρανής θεατής που επιχειρεί να καρπωθεί τις προσπάθειες των συλλόγων,

αλλά θα είναι ο στυλοβάτης των εκδηλώσεων, ο συντονιστής και βασικός συνδιοργανωτής τους. Θέλουμε έναν Δήμο που θα είναι παρών σε εκθέσεις, συνέδρια, θεσμικές επισκέψεις και θα παρουσιάζει μια πλήρη ατζέντα «τριημέρων».

Γιατί «Τριήμερο στη Νάουσα»;

Είναι μια πρόταση που συζητήσαμε εκτενώς. Τριήμερο γιατί αν συγκεντρώσεις όλα όσα μπορείς να κάνεις στον τόπο μας, 3 ημέρες δεν φτάνουν. Άρα μια θεματική κάθε φορά θα μπορεί να προσελκύει τον ίδιο επισκέπτη για 2η και 3η φορά.

Βάση αυτής της πρότασης είναι ότι με τις προσπάθειες του έμψυχου δυναμικού του Δήμου μας η προσφορά των ακούραστων συνδημοτών μας που δραστηριοποιούνται στους Συλλόγους και

Σωματεία θα έχει περαιτέρω αναγνωρισιμότητα και οφέλη.

Κάπως έτσι θα μπορούμε να μιλήσουμε για έμπρακτη ανάπτυξη. Το σλόγκαν λοιπόν που θα πρέπει να επικρατήσει τα επόμενα χρόνια ανά το πανελλήνιο (και όχι μόνο) είναι «ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ!»

Ποιο μπορεί να είναι ένα καλό «Τριήμερο στη Νάουσα»;

Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά ή περιοριστικά αναφέρουμε και προτείνουμε να καθιερωθούν με σταθερότητα (χρονολογική και θεσμική) τα εξής τριήμερα (παλαιότερα και καινούργια). Κάθε άλλη πρότασή σας ή επισήμανση είναι ευπρόσδεκτη στην ιστοσελίδα μας:

1) Της 1ης Κυριακής της Αποκριάς, κατά την οποία εμείς έχουμε το μοναδικό

αυτό δρώμενο, ενώ στην υπόλοιπο Ελλάδα δεν υπάρχουν εκδηλώσεις.

2) Της 2ης Κυριακής – Καθαρής Δευτέρας που ούτως ή άλλως η επισκεψιμότητα

είναι στο ζενίθ.

3) Των εκδηλώσεων του Συνδέσμου Οινοποιών & Αμπελουργών, Νάουσα Πόλη του Οίνου,

4) Του διεθνούς φεστιβάλ του ΠΥΡΣΟΥ,

5) Των ρακοκάζανων – γιορτών απόσταξης,

6) Του ανταμώματος των Ποντιακών Σωματείων στον Άγιο Γεώργιο

Περιστερεώτα,

7) Της γιορτής του ροδάκινου, κομπόστας, παραδοσιακών γλυκών, χυμών κλπ,

Της Πανελλήνιας Συνάντησης Κλασσικών Αυτοκινήτων,

9) Της Πανελλήνιας Συνάντησης Μοτοσικλετών Ανωμάλου δρόμου endurο,

Χάρλεϋ κ.α.

10) Της Πανελλήνιας Ποδηλατικής Συνάντησης,

11) Του Πανελλήνιου Ανταμώματος Βλάχων,

12) Της Γευσιγνωσίας Τοπικής Κουζίνας και Τοπικών Εδεσμάτων,

13) Του Ρεμπέτικου Φόρουμ και διαγωνισμού για νέα σχήματα,

14) Του Φεστιβάλ Χορωδιών και Φιλαρμονικών,

15) Της Πανελλήνιας Συνάντησης Κυνηγών,

16) Αφιέρωμα στον κινηματογράφο και παράλληλες δράσεις,

17) Του Θεατρικού Διαγωνισμού Ερασιτεχνικών Θιάσων,

18) Του Χειμερινού Τουρισμού,

19) Φεστιβάλ με Βαλκανικές Μπάντες,

20) Φεστιβάλ Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής,

21) Θρησκευτικός Τουρισμός – Περιήγηση στα Εξωκλήσια του Βερμίου,

22) Μια Έκθεση Logistic, στα Ανθέμια ή Ειρηνούπολη, μικρογραφία αυτής του Βερολίνου, σε συνεργασία με όλους τους Συνεταιρισμούς και Επιχειρήσεις του Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου μας,

23) Του Αρχαιολογικού Τουρισμού (Μίεζα, Σχολή Αριστοτέλη, Μακεδονικοί τάφοι κλπ)

24) Του Αριστοτελικού Συνεδρίου,

25) Της επετείου του Ολοκαυτώματος, που, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, μπορεί να γίνει αντίστοιχο με αυτό της Αποκριάς σε επισκεψιμότητα,

26) Των Πανελλήνιων Αγώνων Πολεμικών Τεχνών και συναφών αθλημάτων,

27) Της πανελλήνιας συνάντησης ιδιοκτητών wine bars και σομελιέ, με παράλληλη έκθεση οινικού εξοπλισμού κ.α.

28) Ετήσια έκθεση και διαγωνισμός Εικαστικών Εργαστηρίων από όλη την Χώρα (πυρογραφίας, αγιογραφίας, γλυπτικής, ζωγραφικής, βιτρό κ.α.)

29) Συνάντηση Ιππικών Ομίλων τα Θεοφάνεια,

30) Γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα με δημιουργία ενός έξυπνου και ελκυστικού μοντέλου.