Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Η Φρόσω Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Επέτειος του Πολυτεχνείου σήμερα.

Τιμούμε νεκρούς και αγωνιστές, φυλακισμένους, βασανισμένους κι εξορισμένους, που πάλεψαν για την ελευθερία στην έκφραση, στην πολιτική συμμετοχή, στον δημόσιο λόγο.

Ας υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά τι ήταν η χούντα στους νοσταλγούς της τάξεως, της ηθικής και των ασφαλτοστρωμένων δρόμων. Η χούντα ήταν ξυλοκοπήματα, φόβος, λογοκρισία, καταπίεση, δολοφονίες αθώων ανθρώπων. Όσο για την πολιτική, ήταν καταστροφή. Διεθνής απομόνωση, εσωστρέφεια, Κυπριακό δράμα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες του φόβου, ωρίμασε μια κοινωνία που αδημονούσε για ελευθερία, διψούσε για έκφραση, σχημάτιζε αιτήματα, έχτιζε νέα παραδείγματα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, ωρίμαζε.

Πάνε 49 χρόνια από τότε. Μα το Πολυτεχνείο δεν είναι μόνο μια ανάμνηση που απομένει ως κρυστάλλινη στιγμή στο χρόνο. Είναι το διαχρονικό και ασταμάτητο αίτημα για Δικαιοσύνη. Μια διαρκής υπενθύμιση πως η διολίσθηση στον αυταρχισμό μας αφορά όλους. Η μάχη απέναντι σε κάθε καταπίεση. Οι διεκδικήσεις για μια ενισχυμένη Δημοκρατία, για μια καλύτερη ζωή. Το Πολυτεχνείο Ζει!