Τρίτη, Απρίλιος 16, 2024
Follow Us
Μείωση ενοικίου: Επεκτείνεται και για τον Απρίλιο - Ποιους αφορά

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Απρίλιο οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας λόγω κορονοϊού.

mparob

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό τροποποιείται το δεύτερο άρθρο της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83), προκειμένου να επεκτείνεται η πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος, για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων για τις οποίες έχουν ληφθεί μέτρα αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ή οι οποίες πλήττονται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 και ανήκουν σε συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων, όπως αυτές θα προσδιοριστούν ανά κλάδο με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και για το μήνα Απρίλιο 2021.

πηγή:enikonomia.gr

bona