Πέμπτη, Φεβρουάριος 09, 2023
Follow Us
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2022 και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και τι αλλάζει στις συντάξεις Ιανουαρίου 2023

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα καθώς θα καταβληθούν οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2022 και μια σειρά από επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

habe

Αναλυτικά:

Οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2022

1.Τη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα καταβάλλουν τις συντάξεις ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΕΤΑΤ .  Την ίδια μέρα θα δοθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι συντάξεις των υπόλοιπων Ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

  1. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι τράπεζες, ο ΟΤΕ και το Δημόσιο θα πληρώσουν τις συντάξεις με βάση των ΑΜΚΑ.Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 θα δοθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την επομένη, 29 Νοεμβρίου  θα πληρωθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβάλει τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου τα επιδόματα και τις παροχές στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

Το επίδομα στέγασης.

Η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού .Αυτό αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση και έχει εγκριθεί.

Το επίδομα γέννησης: Υπενθυμίζεται ότι επίδομα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η πρώτη δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Ωστόσο για τα δίδυμα δίνονται 4.000 ευρώ κ.ο.κ

Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν  η Στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)  και τα προνοιακά αναπηρικά και τα διατροφικά επιδόματα

Επίσης την ίδια ο Οργανισμός  θα πληρώσει τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Οι  συντάξεις Ιανουαρίου 2023

Νωρίτερα από τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2023 λόγω Χριστουγέννων. Αναλυτικά:

Τη Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022  θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Τη Τετάρτη,21 Δεκεμβρίου 2022  θα δοθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Τη Πέμπτη,22 Δεκεμβρίου 2022  θα  πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

πηγή:enikos.gr

sakiou