Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020
Follow Us
Παιδιά κατέστρεψαν το μεγαλύτερο γυάλινο γλυπτό επειδή έπαιζαν σε μουσείο

Ο Ισπανός τεχνίτης Μικέλ Αρίμπας πέρασε περίπου 500 ώρες φτιάχνοντας το μεγαλύτερο γυάλινο γλυπτό στον κόσμο, ένα εντυπωσιακό κάστρο εμπνευσμένο από αυτό της Σταχτοπούτας.

gonao

Μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου ωστόσο ήταν στάθηκαν αρκετά για να το καταστρέψουν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Μουσείο Γυαλιού της Σαγκάη ανακοίνωσε ότι η έκθεση «Fantasy Castle» του Αρίμπας είχε σπάσει σε κομμάτια αφού δύο παιδιά το κατέστρεψαν κατά λάθος ενώ έπαιζαν μέσα στο μουσείο. Το γυάλινο κάστρο ήταν δώρο του καλλιτέχνη στο μουσείο το 2016 για την πέμπτη του επέτειο. Το κάστρο δημιουργήθηκε από περίπου 500.000 γυάλινα κομμάτια, ζύγιζε 60 κιλά και είχε κωδωνοστάσια από χρυσό 24 καρατίων ενώ η αξία του υπολογίζεται στα 65.000 $.

Σύμφωνα με πηγές, το ατυχές συμβάν έγινε στις 30 Μαΐου, όταν δύο παιδιά που επισκέφτηκαν το μουσείο με την οικογένειά τους πέρασαν κατά λάθος ενώ έπαιζαν την προστατευτική κορδέλα και έριξαν το γλυπτό. Η πτώση προκάλεσε την κατάρρευση του κορμού του κάστρου. Το Μουσείο Γυαλιού της Σαγκάης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Αρίμπας για να επισκευάσει το γλυπτό, αλλά λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία  του Covid-19, προς το παρόν δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Κίνα.

Οι γονείς των παιδιών φέρεται να έχουν ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν και υποσχέθηκαν να αναλάβουν το κόστος για τις απαραίτητες επισκευές.

πηγή:perierga.gr

bona