Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Follow Us
Ο ακριβής αριθμός των νοσούντων αυτή τη στιγμή στην Ημαθία-Πόσοι είναι σε απομόνωση και πόσοι στα νοσοκομεία

Με δεδομένη την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

aenpar

Ο φόβος αυξάνεται, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων σε πολλές περιοχές είναι χαμηλός. Στην Επισκοπή Νάουσας ένας γάμος αποτέλεσε αιτία για 350 περιστατικά νόσησης. Στα Τρίκαλα, για πρώτη φορά, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τριψήφιος αριθμός ενώ στα Γρεβενά έκκληση για εμβολιασμό έκανε ο δήμαρχος που βλέπει το ποσοστό εμβολιασμού να είναι μόλις 52%.

Ένα χωριό νοσεί από κορονοϊό στη Νάουσα

Η Επισκοπή Νάουσας  έχει μπει σε άτυπη καραντίνα λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού, την ίδια ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή και 52 ασθενείς με Covid 19 νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία της Νάουσας και της Βέροιας.

Για την εκρηκτική στην περιοχή μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

«Σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό νοσεί από κορονοϊό και αυτό συνδέεται με ένα γάμο και τις γαμήλιες εκδηλώσεις. Υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά και εκτός χωριού. Έχει όμως αναλάβει ο ΕΟΔΥ, έχουν ληφθεί μέτρα και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα περιορισμό», δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης, αυτή την στιγμή στην Ημαθία νοσούν 914 άτομα εκ των οποίων τα 681 είναι σε απομόνωση και 52 σε νοσηλεία.

«Είναι απερίσκεπτο και επικίνδυνο το φαινόμενο των συμπολιτών μας που αρνούνται να εμβολιαστούν. Αδυνατώ να κατανοήσω τη στάση τους», επισήμανε ο κ. Καλαϊτζίδης.

πηγή:ertnews.gr

nana