Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Ο Δήμος Νάουσας συμμετέχει στις 12 και 13 Ιουνίου, στο μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης

«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» - Η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε κτίρια 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της  Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

aenbo

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης η Νάουσα συμμετέχει,  το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις 12 και 13 Ιουνίου, μαζί με άλλες 17 πόλεις στο μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία  της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και με την ευθύνη του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής (TUC TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης/Technical University of Crete.

Ειδικότερα. το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας κεντρικής δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Σε χαρακτηριστικά κτίρια 18 πόλεων, θα προβληθεί με την τεχνική του projection mapping η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν.

Η προβολή θα γίνει ταυτόχρονα στις όψεις και των 18 επιλεγμένων κτιρίων, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Στη Νάουσα η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (12 Ιουνίου) και την Κυριακή (13 Ιουνίου) στην πρόσοψη του κτιρίου του Δημαρχείου στις 21:30.

Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η δράση είναι: Αθήνα (κτίριο της Βουλής των Ελλήνων), Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία), Ηράκλειο (κτίριο Περιφέρειας Κρήτης), Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο), Ιωάννινα (Δικαστικό Μέγαρο), Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι - Κέντρο Τέχνης), Κέρκυρα (Παλαιό Δημαρχείο), Λαμία (Δημοτικό Θέατρο), Λάρισα (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς), Μεσολόγγι (Δημοτική Πινακοθήκη), Νάουσα (Δημαρχείο), Ναύπλιο (Δημαρχείο), Πειραιάς (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Ρόδος (Δημαρχείο), Σύρος (Θέατρο Απόλλων), Τρίπολη (Δικαστικό Μέγαρο), Χανιά (Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης) και Χίος (Τείχος του Κάστρου- Porta Maggiore).

toukar