Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Με  ναουσαίικες λεπτομέρειες η ενδυμασία της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

Η πόρπη (ζώνη) αλλά και το λιμπάντι από παραδοσιακή φορεσιά Ναουσαίας ξεχώρισαν στην σημερινή εμφάνιση της, στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

safna

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από την Περιφέρεια και την Επιτροπή, με στόχο σε όλη τη διάρκεια του έτους να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στους Ήρωες του 1821 και να προβληθούν οι αξίες της Επανάστασης και οι ένδοξες στιγμές της σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας, αλλά και να μεταλαμπαδευτούν ειδικά στις νεότερες γενιές.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο έργο, που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, διάρκειας δύο ετών. Πρόκειται για το έργο «Ψηφιακή ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην Εθνική Παλιγγενεσία», το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών με συνολικό προϋπολογισμό 2,8 εκ. ευρώ.

hamrob