Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2024
Follow Us
Σε διαδικτυακή διάλεξη με θέμα τον πολιτισμό, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF κ. Κώστας Ιωαννίδης

Σε διαδικτυακή διάλεξη με θέμα τον πολιτισμό συμμετείχε ο κ. Κώστας Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

mpasaf

Η διαδικτυακή ημερίδα, με τίτλο Culture Connects Communities διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ινδίας Charu Castle Foundation και το Εθνικό Τμήμα CIOFF® Ινδίας, με την υποστήριξη του Γραφείου της UNESCO στο Νέο Δελχί. Στην σημαντική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν ομιλητές με πορεία σε διάφορους τομείς του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης,  με ανάλογες εισηγήσεις σχετικά με τον Πολιτισμό, την Χειροτεχνία, την Παιδεία, τη Νεολαία και τα Φεστιβάλ. Μεταξύ των 9 εισηγητών ήταν ο Υπουργός Παιδείας των Μαλδιβών Dr. Abdulla Rasheed Ahmed, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εταιριών από την Ινδία, ο ιδρυτής του Ιδρύματος Charu Castle Foundation καθώς και ο Πρόεδρος του διεθνούς CIOFF® κ. Philippe Beaussant.

 Ο Πρόεδρος  του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF® κ. Κώστας Ιωαννίδης ανέπτυξε στην εισήγησή του το θέμα «Ο ρόλος των νέων και της εκπαίδευσης στην διάδοση του πολιτισμού», αναφέροντας παραδείγματα από την δράση ομάδων νέων στην Ελλάδα και της Ελληνικής Επιτροπής Νέων του CIOFF®. Επίσης, παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία από διεθνή Forum της UNESCO σχετικά με τους νέους και την συμμετοχή τους στην προβολή και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, που μαζί με την εκπαίδευση αποτελούν βασικές μέθοδοι ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς σε μια κοινωνία σύμφωνα και με τις επιταγές της σύμβασης της UNESCO (2003) για την διασφάλιση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

iwn

 Τέλος, το έργο και η διεθνής δράση του CIOFF®, εταίρου της UNESCO για της άυλη πολιτιστική κληρονομιά, παρουσιάστηκε λεπτομερώς από τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Philippe Beaussant, ο οποίος αναφέρθηκε στους άξονες της δράσης του CIOFF® στις 103 χώρες που δραστηριοποιούνται τα Μέλη του, την προσφορά του στους στόχους της UNESCO και την 50χρονη πορεία του για προβολή των εκφράσεων του λαϊκού πολιτισμού των κοινοτήτων αλλά και για την διαμόρφωση κλίματος αλληλοκατανόησης και φιλικής συνύπαρξης.

Για όσους ενδιαφέρονται η διάλεξη είναι αναρτημένη στην σελίδα του Charu Castle Foundation στο Facebook.

Από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ CIOFF®

CIOFF® - Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών – Επίσημος Εταίρος της UNESCO, Διαπιστευμένος στην Επιτροπή της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

ternap