Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2024
Follow Us
Συμμετοχή του Λαππείου 1ου Γυμνάσιου Νάουσας σε Ευρωπαϊκό διαδικτυακό πρόγραμμα

To Λάππειο 1ο  Γυμνάσιο Νάουσας υλοποιεί από τις αρχές Οκτωβρίου ένα Ευρωπαϊκό διαδικτυακό πρόγραμμα με το όνομα “Back and Better” ( «Πίσω στο σχολείο και καλύτεροι») με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ.κ. Γ. Μπιλιούρη και Μ. Ζιούζια και την συμμετοχή οκτώ μαθητών από την Β’ και Γ’ τάξη.

aennao

Το θέμα του προγράμματος αφορά στο πως αντιμετωπίζουν καθηγητές και μαθητές την περίοδο του κορονοϊού την επιστροφή τους στο σχολείο, την τηλεκπαίδευση και την καραντίνα ανταλλάσοντας απόψεις και συναισθήματα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τηλεδιασκέψεις μια φορά τον μήνα και θα διαρκέσει πέντε μήνες.

Συντονίστρια είναι η κ. Silvana Mariella από το Τορίνο της Ιταλίας και παίρνουν μέρος σχολεία από την Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία, Φινλανδία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία και Ολλανδία.

Επίσης συνεχίζονται διαδικτυακές συναντήσεις στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS “TOUCHING THE PAST TO REACH THE FUTURE” με σχολεία από την Φλωρεντία, Μαρτορέλ, Πράγα, Τραπεζούντα και Αλικαρνασσό και ανταλλάσσονται απόψεις και δράσεις για τα τοπικά μνημεία, παραδοσιακά παιχνίδια, προλήψεις και γιατροσόφια.

yiater