Σάββατο, Νοέμβριος 28, 2020
Follow Us
       Δίκτυο ζωής-έργο πνοής το νέο δίκτυο ύδρευσης στη πόλη Νάουσας

Δημοπρατήθηκε πρόσφατα ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του νέου δικτύου ύδρευσης  στη  Νάουσα (Παρασκευή 3 Ιουλίου).

spotor

Αναλυτικότερα, στις περιοχές της πόλης όπου έχουν γίνει συνδέσεις θα ξεκινήσει η κατάργηση του παλαιού δικτύου και θα ξεκινήσει τμηματικά η λειτουργία του νέου, και παράλληλα η ΔΕΥΑΝ προετοιμάζει τις συνδέσεις που αφορούν τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο δίκτυο ύδρευσης το οποίο είχε κατασκευαστεί τη  χρονική περίοδο μεταξύ του 1992/1994  θα ξεκινήσει επιτέλους  τη λειτουργία του  εν έτη 2020 χάρη στις ενέργειες  της νέας διοίκησης του Δημάρχου Νικόλα  Καρανικόλα και του προέδρου της ΔΕΥΑΝ  Γεώργιου Τασιώνα.

Το πολυαναμενόμενο έργο είναι  ζωτικής σημασίας για τη πόλη της Νάουσας καθώς  αποσκοπεί στην αλλαγή της ποιότητας του νερού , σε συνδυασμό με τη παροχή σύγχρονων οργάνων τηλεμετρίας.

Επισημαίνεται ότι  η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ με το εν λόγω έργο στοχεύει στη μετρίαση των βλαβών ,οι οποίες όταν προκύπτουν θα υπάρχει η δυνατότητα τμηματικής αποκατάστασης χωρίς να προβαίνει η υπηρεσία σε διακοπές νερού και σε υπόλοιπα σημεία της πόλεως , όπου δεν υπάρχει βλάβη αλλά απλώς σύνδεση η οποία εώς τώρα εξανάγκαζε τη διακοπή .

 Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης διαρροών σε ιδιωτικές παροχές, ανακατασκευή και κατασκευή νέων ιδιωτικών παροχών, απομόνωση παροχών από το παλαιό δίκτυο, εργασίες επιδιόρθωσης  βλαβών στους κεντρικούς αγωγούς, εργασίες ανεύρεσης και προσαρμογής χαμένων βανών και τοποθέτησης νέων και σύνδεσης υφιστάμενων αγωγών με τους κεντρικούς αγωγούς του νέου δικτύου.

Τέλος είναι άξιο λόγου  πως  χρόνια μετά τη κατασκευή του νέου δικτύου είναι η πρώτη φορά που γίνεται  το ουσιαστικό βήμα για τη κατάργηση του παλαιού δικτύου από το πρόεδρο της επιχείρησης  Τασιώνα Γεώργιο.

Καθώς  μία νέα εποχή εκσυγχρονισμού και ουσιαστικών αλλαγών ξεκινά για τη ΔΕΥΑΝ, η διοίκηση ζητά εκ των προτέρων την κατανόηση των πολιτών για τη πρόκληση δυσφορίας  και την ταλαιπωρία  από τις πολύπλοκες  εργασίες ,που θα πραγματοποιηθούν για την υλοποίηση του έργου.

galnao