Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Δήλωση του Δημάρχου Η.Π.  Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα: Ας συνειδητοποιήσουν ορισμένοι ότι για την αλήθεια δεν υπάρχει ίσκιος που μπορεί να την καλύψει

«Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες,

Το προηγούμενο διάστημα έκανα μια προσπάθεια να συνενώσω τις δυνάμεις του τόπου σε κοινή κατεύθυνση, εν όψει των μεγάλων προβλημάτων που έρχονται αλλά και των αναπτυξιακών προκλήσεων. Δυστυχώς υπάρχει ακόμη ένα κλίμα σκληρής αντιπαράθεσης, που οφείλεται σίγουρα στην διαφορετική οπτική γωνία με την οποία βλέπουμε την προοπτική, αλλά και στην πολιτική των προηγούμενων χρόνων, ο συνδυασμός των οποίων δυσχεραίνει για την ώρα την προσέγγιση.

Δεν θέλω να συνεχίσω τον αναποτελεσματικό και ψυχοφθόρο "διάλογο" του «μου είπε» και «του είπα». Θα παραμείνω στην άποψη  ότι ο τόπος μας,  μας χρειάζεται όλους. Για την ώρα, θα συνεχίσω την προσπάθεια με όσους ακόμη επιθυμούν την σύγκλιση. Θεωρώ ως μη γενόμενες τις όποιες απρέπειες των χειρισμών, αποδίδοντάς τες σε ανθρώπινο λάθος.

Ο Δήμος μας έχει την ανάγκη όλων μας. Ας είναι η συνειδητοποίηση αυτού, το κέρδος μας από την όλη προσπάθεια.

Τέλος, απευθυνόμενος και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ με γνώμονα την αντικειμενική τους ενημέρωση και κατ’  επέκταση   την σωστή πληροφόρηση των δημοτών, - στο πλαίσιο των συνομιλιών μου το προηγούμενο διάστημα με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και  με τον επικεφαλής του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ» - σχετικά με το έγγραφο σύμπραξης που διένειμε χθες στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ» παρουσιάζοντάς το ως επιστολή μου,  διευκρινίζω ότι αυτό  αποτελεί απλό υπόδειγμα – σχέδιο πρακτικού σύμπραξης  (με βάση την κείμενη νομοθεσία - άρθρο 1 του Ν. 4623/2019) που εστάλη στις 3 Ιουνίου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στο πλαίσιο των συνομιλιών μας για ανεύρεση κοινών συνισταμένων. Είναι προφανές ότι το εν λόγω υπόδειγμα δεν ήταν τελικό  κείμενο που αφορούσε  σύμπραξη του «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ»,  η οποία  προήλθε κατόπιν κάποιας  κοινής συνεδρίασης.

Ας συνειδητοποιήσουν, λοιπόν, ορισμένοι ότι για την αλήθεια δεν υπάρχει ίσκιος που μπορεί να την καλύψει».

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

«ΕΝΑ ΜΑΖΙ» ΚΑΙ«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

από τα πρακτικά της με αριθμό 1/2019 κοινής συνεδρίασης της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ»και της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», η οποία έλαβε χώρα την 17/10/2019 και η οποία συγκλήθηκε με την υπ’ αριθμ.01 πρόσκληση των επικεφαλής των ανωτέρω Δημοτικών Παρατάξεων.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης:

α. ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΕΝΑ ΜΑΖΙ και εκλεχθείς Δήμαρχος διαπίστωσε ότι από τα 11 μέλη της Δημοτικής Παράταξης ήταν:

Παρόντες          

β. ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ διαπίστωσε ότι από τα 3 μέλη της Δημοτικής Παράταξης ήταν:

Παρόντες          

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον Τασιώνα Γεώργιο

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και εκλεχθείς Δήμαρχος έθεσε υπόψη των μελών τα κάτωθι:

1.Σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του Ν.4555/2018 και από την παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.4623/2019: «Δύο ή περισσότερες δημοτικές παρατάξεις μπορούν να συμπράττουν, εφόσον μια από αυτές είναι η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος.Το πρακτικό για τη σύμπραξη υποβάλλεται οποτεδήποτε εντός της θητείας της δημοτικής αρχής και δεν ανακαλείται, συνυπογράφεται δε τουλάχιστον από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε παράταξης που συμπράττει και κατατίθεται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Εάν δεν έχει εκλεγεί προεδρείο, το πρακτικό υποβάλλεται στον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Η επικύρωση του πρακτικού συντελείται αμελλητί από τον πρόεδρο του συμβουλίου ή, σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί πριν από την εκλογή προεδρείου, από τον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Από την κατάθεση του πρακτικού, οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη, η οποία υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη ο δήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Σε περίπτωση αναπλήρωσης δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει σε παράταξη η οποία συνέπραξε, τη θέση του καταλαμβάνει κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 του ν. 3852/2010, ο επόμενος κατά σειρά αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο πρωτοδικείο, ο οποίος και καθίσταται αυτοδικαίως μέλος της νέας παράταξης.»

  1. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 22/EΠ/2019απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας για την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσαςτης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη δημοτική περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2023, η δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη με την οποία ως επικεφαλής έχει εκλεγεί Δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσαςο Νικόλαος Καρανικόλας, είναι η παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» με εκλεγμένους 11 δημοτικούς συμβούλους-μέλη της ανωτέρω παράταξης στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, ενώ η πέμπτη σε εκλογική δύναμη παράταξη με επικεφαλής τον Ιωάννη Μυλωνά, είναι η παράταξη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» με εκλεγμένους 3 δημοτικούς συμβούλους-μέλη της ανωτέρω παράταξης στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.
  2. Η σύμπραξη των δύο παρατάξεων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και της κοινής πεποίθησης για συστράτευση (διατηρώντας παράλληλα τις αρχές και την αυτονομία έκφρασης) όλων προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα του Δήμου και να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για μια νέα, ανοδική, αναπτυξιακή πορεία.

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Καρανικόλας κάλεσε, στη συνέχεια, τα μέλητων προαναφερόμενων ΔημοτικώνΠαρατάξεων να προβούν σε ψηφοφορία για την έγκριση του παρόντος πρακτικού σύμπραξης από την τουλάχιστον απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε παράταξης επισημαίνοντας ότι η έγκριση, σε περίπτωση που δοθεί, δεν ανακαλείται.

Ακολούθησε η ψηφοφορία τα αποτελέσματα της οποίας έχουν ως εξής:ΠΑΜΨΗΦΕΙ (15 Ψήφοι).

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙΟ ΜΟΦΩΝΑ

Η σύμπραξη των παρατάξεων «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, όπως ισχύει.

Το παρόν πρακτικόθα κατατεθεί με μέριμνα του Δημάρχου, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου για επικύρωση.

Από την κατάθεση του εν λόγω πρακτικού, οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη[1], η οποία υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη οδήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Σε περίπτωση αναπλήρωσης δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει σε παράταξη η οποία συνέπραξε, τη θέση του καταλαμβάνει κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 του ν. 3852/2010, ο επόμενος κατά σειρά αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο πρωτοδικείο, ο οποίος και καθίσταται αυτοδικαίως μέλος της νέας παράταξης.

Η τυχόν αθέτηση των ανωτέρω προγραμματικών δηλώσεων της ενιαίας παράταξης ή τυχόν ειδικότερων όρων, στη βάση των οποίων θεμελιώθηκε ησύμπραξη, δεν δύναται να επιτρέψει ανάκληση, ακύρωση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόποπαύση της ισχύος του σχετικού πρακτικού, καθώς η σύμπραξη ορίζεται ρητά ως ανέκκλητη (ΥΠ.ΕΣ. εγκ.91/59851/21.08.2019).

Ύστερα από τα παραπάνω λύθηκε η συνεδρίαση στις 13.30.

Τα μέλη

Σημείωση ΔήμοςΝΕΤ: Λόγω του ότι στην εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.91/59851/21.08.2019 επισημαίνεται ότι οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ως ενιαία, από την επικύρωση του πρακτικού από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., αντί της κατάθεσης του πρακτικού όπως ορίζεται στο Ν.4623/19, προτείνουμε η επικύρωση του πρακτικού να γίνει την ημέρα κατάθεσής του.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

«ΕΝΑ ΜΑΖΙ» ΚΑΙ«ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

από τα πρακτικά της με αριθμό 1/2020 κοινής συνεδρίασης της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και της Δημοτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ», η οποία έλαβε χώρα την 05/06/2020 και η οποία συγκλήθηκε με την υπ’ αριθμ.01 πρόσκληση των επικεφαλής των ανωτέρω Δημοτικών Παρατάξεων.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης:

α. ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και εκλεχθείς Δήμαρχος διαπίστωσε ότι από τα 11 μέλη της Δημοτικής Παράταξης ήταν:

Παρόντες          

β. ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» διαπίστωσε ότι από τα 12 μέλη της Δημοτικής Παράταξης ήταν:

Παρόντες          

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από τον κ. Τασιώνα Γεώργιο

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και εκλεχθείς Δήμαρχος έθεσε υπόψη των μελών τα κάτωθι:

1.Σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του Ν.4555/2018 και από την παρ.1 του άρθρου 1 του Ν.4623/2019: «Δύο ή περισσότερες δημοτικές παρατάξεις μπορούν να συμπράττουν, εφόσον μια από αυτές είναι η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο δήμαρχος.Το πρακτικό για τη σύμπραξη υποβάλλεται οποτεδήποτε εντός της θητείας της δημοτικής αρχής και δεν ανακαλείται, συνυπογράφεται δε τουλάχιστον από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε παράταξης που συμπράττει και κατατίθεται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Εάν δεν έχει εκλεγεί προεδρείο, το πρακτικό υποβάλλεται στον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Η επικύρωση του πρακτικού συντελείται αμελλητί από τον πρόεδρο του συμβουλίου ή, σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί πριν από την εκλογή προεδρείου, από τον σύμβουλο του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος και που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. Από την κατάθεση του πρακτικού, οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη, η οποία υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη ο δήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Σε περίπτωση αναπλήρωσης δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει σε παράταξη η οποία συνέπραξε, τη θέση του καταλαμβάνει κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 του ν. 3852/2010, ο επόμενος κατά σειρά αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο πρωτοδικείο, ο οποίος και καθίσταται αυτοδικαίως μέλος της νέας παράταξης.»

  1. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 22/EΠ/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας για την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσαςτης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη δημοτική περίοδο από 1 Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2023, η δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη με την οποία ως επικεφαλής έχει εκλεγεί Δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσαςο Νικόλαος Καρανικόλας, είναι η παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» με εκλεγμένους 11 δημοτικούς συμβούλους-μέλη της ανωτέρω παράταξης στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, ενώ η πρώτη σε εκλογική δύναμη παράταξη με επικεφαλής τον Κουτσογιάννη Αντ. Νικόλαο, είναι η παράταξη «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» με εκλεγμένους 12 δημοτικούς συμβούλους-μέλη της ανωτέρω παράταξης στο 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας .
  2. Η σύμπραξη των δύο παρατάξεων κρίθηκε αναγκαία στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και της κοινής πεποίθησης για συστράτευση (διατηρώντας παράλληλα τις αρχές και την αυτονομία έκφρασης) όλων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα του Δήμου και να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για μια νέα, ανοδική, αναπτυξιακή πορεία. Τόσο η ανάγκη υλοποίησης των σχεδίων, δράσεων και προγραμμάτων που τέθηκαν σε τροχιά υλοποίησης από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας όσο και ο σχεδιασμός που ήδη υλοποιείται από την σημερινή δημοτική αρχή οδηγεί στην ανάγκη συστράτευσης έναντι των αναπτυξιακών δράσεων που καλείται να ακολουθήσει ο Δήμος. Συγχρόνως, τα ζητήματα για την ορθή διαχείριση των ζητημάτων σημαντικών κρίσεων όπως αυτή του κορωνοιούεύλογα δημιουργούν ανάγκες αντιμετώπισης μιας σκληρής πραγματικότητας για τους Δημότες. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των ζητημάτων αυτών, η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου κρίνεται ως απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη των απαιτήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος την ερχόμενη περίοδο.

Ο Δήμαρχος Νικόλαος Καρανικόλας κάλεσε, στη συνέχεια, τα μέλη των προαναφερόμενων Δημοτικών Παρατάξεων να προβούν σε ψηφοφορία για την έγκριση του παρόντος πρακτικού σύμπραξης από την τουλάχιστον απόλυτη πλειοψηφία των μελών κάθε παράταξης επισημαίνοντας ότι η έγκριση, σε περίπτωση που δοθεί, δεν ανακαλείται.

Ακολούθησε η ψηφοφορία τα αποτελέσματα της οποίας έχουν ως εξής:ΠΑΜΨΗΦΕΙ (23 Ψήφοι).

Μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Η σύμπραξη των παρατάξεων «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» και «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, όπως ισχύει.

Το παρόν πρακτικόθα κατατεθεί με μέριμνα του Δημάρχου, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου για επικύρωση.

Από την κατάθεση του εν λόγω πρακτικού, οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη[1], η οποία υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη οδήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Σε περίπτωση αναπλήρωσης δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει σε παράταξη η οποία συνέπραξε, τη θέση του καταλαμβάνει κατά τη διαδικασία του άρθρου 55 του ν. 3852/2010, ο επόμενος κατά σειρά αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης της εκλογής από το αρμόδιο πρωτοδικείο, ο οποίος και καθίσταται αυτοδικαίως μέλος της νέας παράταξης.

Η τυχόν αθέτηση των ανωτέρω προγραμματικών δηλώσεων της ενιαίας παράταξης ή τυχόν ειδικότερων όρων, στη βάση των οποίων θεμελιώθηκε ησύμπραξη, δεν δύναται να επιτρέψει ανάκληση, ακύρωση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόποπαύση της ισχύος του σχετικού πρακτικού, καθώς η σύμπραξη ορίζεται ρητά ως ανέκκλητη (ΥΠ.ΕΣ. εγκ.91/59851/21.08.2019).

Ύστερα από τα παραπάνω λύθηκε η συνεδρίαση στις 13.30.

Τα μέλη

[1]Σημείωση ΔήμοςΝΕΤ: Λόγω του ότι στην εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.91/59851/21.08.2019 επισημαίνεται ότι οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ως ενιαία, από την επικύρωση του πρακτικού από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., αντί της κατάθεσης του πρακτικού όπως ορίζεται στο Ν.4623/19, προτείνουμε η επικύρωση του πρακτικού να γίνει την ημέρα κατάθεσής του.