Σάββατο, Ιούλιος 27, 2024
Follow Us
Πώς μοιάζει η ζωή σε μια πόλη με μηδενικά κρούσματα; Το αφιέρωμα της «Κ»  στη Νάουσα

Το «Κ» ταξίδεψε στη Νάουσα, εκεί που η ζωή ξεκινά από το… μηδέν, με τους κατοίκους της να ισορροπούν ανάμεσα στην αγωνία για ένα πιθανό κρούσμα και την προσμονή για επιστροφή στην ομαλότητα.

gana

Τα χαμόγελα ξεχωρίζουν πλέον και πίσω από τη μάσκα. Οι κάτοικοι της Νάουσας απολαμβάνουν απενοχοποιημένα πια τον ήλιο από τα παγκάκια της κεντρικής πλατείας, περπατούν και ψωνίζουν στην αγορά και αφήνουν τα παιδιά να παίζουν στα λιθόστρωτα σοκάκια. Η πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, όπως και η υπόλοιπη χώρα, κάνει τα πρώτα διστακτικά βήματα προς την κανονικότητα. Η Νάουσα όμως ξεκινάει τον δρόμο αυτό με έναν απρόσμενο άσο στο μανίκι: δεν έχει εμφανίσει μέχρι τώρα κανένα κρούσμα κορονοϊού.


Μέρα την ημέρα, η Νάουσα κατάφερνε να μην μπαίνει στον χάρτη με τις περιοχές που επλήγησαν από τον κορονοϊό και μαζί με άλλες επαρχιακές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως το Καρπενήσι, η Σπάρτη και η Άμφισσα, έγινε η εξαίρεση στον κανόνα της πανδημίας.

Όπως λέει σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Νικόλας Καρανικόλας, το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν μόνο θέμα τύχης, αλλά χρειάστηκε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά από τον ίδιο, ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από τους κατοίκους και μια συνολική διάθεση για συμμόρφωση προς τους κανόνες.

Δείτε περισσότερα στην καθημερινή εδώ

mpepo