Σάββατο, Ιούλιος 27, 2024
Follow Us
Διευκρινίσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τις απολυμάνσεις και την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία

Ο δήμαρχος Νάουσας ανέφερε αρχικά: «Τις αποφάσεις τις παίρνουμε μαζί με τον ΕΟΔΥ, αυτός μας δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές.

poju

Δεν χρειάστηκε αυτήν την περίοδο να ψεκάσουμε στα σχολεία που ανοίγουνε την Δευτέρα. Ένα κτίριο που είναι κλειστό για τόσο μεγάλο διάστημα, γεμάτο να ήτανε στους ιούς, μετά από τόσες ημέρες δεν θα υπήρχε τίποτα, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς ο ιός πεθαίνει σε μερικές ημέρες».

Ο κ. Δάγγας έκανε ερώτηση σχετικά με τον ψεκασμό και την απολύμανση των σχολείων, ζητώντας να γίνει μια πρώτη κίνηση πριν από την έναρξη των σχολείων την Δευτέρα.

Ο αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού κ. Τριανταφύλλου τοποθετήθηκε επί του θέματος δηλώνοντας πως: «Αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύμανση, γιατί εφόσον δεν υπήρχε κανείς μέσα στις τάξεις, ότι και αν υπήρχε, που δεν υπήρχε, έχει εξαφανιστεί. Εμείς κάνουμε καλύτερη απολύμανση, οι καθαρίστριες καθαρίζουν συνεχώς με απολυμαντικά . Σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν 3 καθαρίστριες και υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα. Η απολύμανση θα γίνει αφού τελειώσουν τα σχολεία και θα γίνει σωστά. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την έναρξη των σχολείων».

trki