Σάββατο, Ιούλιος 27, 2024
Follow Us
Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ήλιος» που αφορά την εργασία μεταναστών ως εποχιακών εργατών στο δημοτικό συμβούλιο

Τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά την τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε και αφορούσε το πρόγραμμα «Ήλιος» ενημέρωσε ο δήμαρχος Νάουσας.

jupo

Ο κ. Νικόλας Καρανικόλας αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε πως συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μαζί Δημάρχους της Ημαθίας και της Πέλλας που αφορούσε την εργασία μεταναστών ως εποχιακών εργατών στο δημοτικό συμβούλιο

Το πρόγραμμα «Ήλιος», σύμφωνα με τον δήμαρχο αφορά την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και καλύπτει τις ανάγκες των προσφύγων για έξι μήνες με επιδότηση ενοικίου. Παράλληλα ο κ. Καρανικόλας δήλωσε πως ζητήθηκε να βρεθούν κατοικίες στις δημοτικές κοινότητες, ενώ δεν έλαβε απάντηση στην ερώτηση με το τι θα γίνει στα hot-spot που θα αδειάσουν.  

Στο θέμα τοποθετήθηκαν ο κ. Δουλδούρης και ο κ. Παρθενόπουλος, με τον κ. Δουλδούρη να ρωτά τι αντιπρότεινε ο δήμαρχος και τον κ. Παρθενόπουλο να ρωτά αν θα ζητήσουν από τον δήμο πρόσκληση και ποια θα είναι η συμμετοχή του δήμου;

Ο δήμαρχος Νάουσας απαντώντας στις ερωτήσεις δήλωσε πως ζητήθηκε να βρούμε κατοικίες στις δημοτικές κοινότητες και πως ήταν μια πολιτική πράξη. «Μας θέλανε για να το περάσουν πιο εύκολα, μας θέλανε συνομιλητές, ότι μιλήσαμε και καταλήξαμε. Ήμασταν απέναντι τους όλοι οι δήμαρχοι και της Ημαθίας και της Πέλλας» κατέληξε ο κ. Καρανικόλας.

troo