Δευτέρα, Ιούλιος 29, 2024
Follow Us
Αντιδράσεις και διευκρινίσεις για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Τρόμπακα στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Η κοπή των δέντρων στην πλατεία Τρόμπακα της Νάουσας απασχόλησε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας.

Ερώτηση σχετικά με την κοπή των δέντρων έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ κ. Χατζηιωαννίδης, που ανέφερε πως τον πλήγωσε το ζήτημα της επέμβασης και πως άλλαξε η εικόνα και το μικροκλίμα της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος  Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας του δήμου Νάουσας κ. Τζουβάρας απαντώντας σχετικά δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα  περίμενα από τον κ. Χατζηιωαννίδη να επικροτήσει αυτό για το οποίο δεχόμαστε τα εύσημα του κόσμου, δηλαδή την λειτουργία ενός σιντριβανιού, που αρκετοί συνδημότες δεν γνωρίζανε ότι υπάρχει εκεί.  Αυτό έγινε με μηδέν χρήματα, δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ ο δήμος. Τα δέντρα κοπήκανε γιατί είχαμε ένα αίτημα του αστυνομικού τμήματος και γραπτό και προφορικό. Αυτό ξεκίνησε από τις ημέρες που ο αέρας είχε σπάσει στην ουσία το δέντρο και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Όλοι είχανε την ανησυχία τους μήπως σπάσει κάποιο δέντρο και προκαλέσει ζημιές και ατυχήματα. Κάναμε αυτοψία και διαπιστώθηκε πως κάποια ήτανε σάπια και πολύ επικίνδυνα, στην θέση αυτών έχουν ήδη παραγγείλει για να μπουν τέσσερις μανόλιες. Είμαστε υπέρ των φυτεύσεων και κατά της κοπής δέντρων αλλά όταν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες θα κάνουμε τις απαραίτητες επεμβάσεις».

Ο δήμαρχος Νάουσας αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Δεν σας κρύβω πως όταν είδα το αποτέλεσμα ένιωσα ένα πρώτο σοκ. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να προβούμε σε ενέργειες που είναι σκληρές. Σε συνεργασία με τον τομέα πρασίνου του δήμου και τον αντιδήμαρχο κ. Τζουβάρα του επισήμανα πως για κάθε δέντρο που κόβεται, δυο θα φυτεύονται κατ΄ελάχιστον».