Κυριακή, Σεπτέμβριος 01, 2024
Follow Us
Η Νάουσα δημιουργεί: Ο μουσικός, συνθέτης και μαέστρος του Ωδείου Νάουσας κ. Παρόλας μέσα από την ερμηνεία ενός τρίο για πιάνο , βιολί και φλάουτο με τον τίτλο «Ελεγεία»

Η Νάουσα δημιουργεί.

3 η μέρα μένουμε σπίτι και απολαμβάνουμε μουσική .
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της πόλης μου, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Δήμου μας "Ζω το σπίτι μου", "ανεβάζω" ένα από τα έργα μου, την "Ελεγεία", ένα τρίο για πιάνο, βιολί και φλάουτο που έγραψα και αφιέρωσα στον αείμνηστο Κώστα Μπασιακούλη, έναν από τους πρωτεργάτες του Δημοτικού μας Ωδείου στο οποίο έχω την τιμή και χαρά να υπηρετώ από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην σεμνή και συγκινητική τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας εκδηλώσεων της "Εστίας Μουσών" σε αίθουσα "Κωνσταντίνος Μπασιακούλης", πριν από 2 περίπου χρόνια.
- Το κομμάτι εκτελέστηκε από εμένα στο πιάνο, τον Κύριο Βέσελιν Μπελομάζοφ, καθηγητή του Ωδείου μας στο φλάουτο και την Κυρία Ζλάτκα Ζλάτεβα, επίσης καθηγήτρια του Ωδείου μας στο βιολί.
Λόγω της απουσίας ευκρινούς οπτικοακουστικού υλικού από την συγκεκριμένη εκδήλωση, αποφάσισα να το γράψω εξ' ολοκλήρου (με midi keyboard) στον υπολογιστή σε ειδικό πρόγραμμα (DAW) με ψηφιακές βιβλιοθήκες οργάνων (Vst Instruments - Kontakt Libraries), χρησιμοποιώντας τεχνικές Humanization and Randomization ώστε το τελικό αποτέλεσμα να πλησιάζει τη φυσικότητα και την ερμηνεία μιας πραγματικής εκτέλεσης από πραγματικούς μουσικούς. Tο "δέσιμο" του ήχου και της παρτιτούρας από κοινού το έκανα σε πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για να μπορέσετε, καθώς το ακούτε, να βλέπετε και την παρτιτούρα συγχρονισμένη με τον ήχο. Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλους!