Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Διεκδικούμε μέτρα προστασίας για εμάς και τα παιδιά μας

Σήμερα που η παγκόσμια επιδημία του κορονοϊού χτύπησε και τη χώρα μας, το σωματείο μας προτάσσει σε όλους του συναδέλφους να πάρουν όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορονοϊού.

Όμως η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνει άλλοθι για να κρυφτούν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που οδήγησαν σε κλείσιμο εκατοντάδων δομών υγείας: Νοσοκομεία – μονάδες πρωτοβάθμιες υγείας – ΜΕΘ – ιατρεία, εξεταστήρια, θεραπευτήρια των ασφαλιστικών ταμείων. Το Νοσοκομείο και το ΙΚΑ υποστελεχώθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτικό και υπαλληλικό προσωπικό.

Χρόνια τώρα το σωματείο μαζί με το Εργατικό Κέντρο βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της απαξίωσης των δομών υγείας στην περιοχή μας.

Τα αιτήματά μας έμπαιναν από τις κυβερνήσεις στη λογική του κόστους και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όλα αυτά που διεκδικούσαμε και διεκδικούμε λοιδορήθηκαν από πολλούς που παρουσιάζονται σήμερα ως ευαίσθητοι και ανθρωπιστές. Ο σεβασμός και τα λόγια για προστασία των ηλικιωμένων είναι κενό γράμμα, τη στιγμή που οι πολιτικές τους είναι αυτές που έθεσαν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και που μας βρίσκουν μπροστά σε αυτή την πανδημία με ένα δημόσιο σύστημα υγείας εντελώς αδύνατο να ανταποκριθεί ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες. Από την άλλη τα κοράκια των ιδιωτικών μεγαλοκλινικαρχών υπάρχουν και κερδοσκοπούν.

Η όψιμη δήθεν ευαισθησία για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γίνεται ακόμα πιο υποκριτική μιας και είναι νωπή η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Συνεπώς συνάδελφοι συνεχίζουμε τον αγώνα με σύνθημα μένουμε δυνατοί, αλλά όχι σιωπηλοί, παλεύουμε και διεκδικούμε:

Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες, οι ΜΕΘ, να επαναλειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι ανενεργές δομές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΙΚΑ).

Να εφοδιαστούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί και οι ΜΕΘ, να πραγματοποιούν εξετάσεις δωρεάν. Να συνταγογραφούν τα φάρμακα τους και το κόστος να αναλαμβάνεται εξολοκλήρου από το κράτος.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΜΈΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ