Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2024
Follow Us
Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Πέλλα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον νομό Πέλλας.

Σύμφωνα με το aridaia365.gr, πρόκειται για 67χρονο από χωριό της Ανατολικής Αλμωπίας, ο οποίος βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν το ΕΚΑΒ δέχτηκε τηλέφωνο για να παραλάβει έναν άντρα 67χρονών ο οποίος είχε 39.9 πυρετό.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τηρώντας το πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί για τον κορωνοϊό, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε κατευθείαν στο νοσοκομείο της Έδεσσας και συγκεκριμένα στον πρώτο όροφο, στον οποίο έχει διαμορφωθεί χώρος για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊου. Αμέσως πάρθηκε δείγμα από τον ασθενή και τα αποτελέσματα ήρθαν σήμερα το μεσημέρι και ήταν θετικά.

Ο ασθενής έχει υψηλό πυρετό, χωρίς να έχει άλλα αναπνευστικά προβλήματα, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι.

Σημειώνεται ότι συγγενικό πρόσωπο του 67χρονου είχε επισκεφθεί νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο διάστημα, το οποίο δεν έχει συμπτώματα, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και αυτό θετικό, αφού αντιμετωπίζεται σαν ύποπτο κρούσμα. Από το μεσημέρι του Σαββάτου γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών και τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για θετικά κρούσματα.

πηγή: voria.gr