Στη συνεδρίαση του Δηµοτικού Συµβουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σάκης Τσίτσης, έθεσε ερωτήµατα σχετικά µε την πορεία της Εγνατίας Οδού, µετά από ανακοινώσεις που έκαναν λόγο για «ξεπάγωµα» του έργου, σε συνδυασµό µε επισκέψεις βουλευτών και επαφές µε επιχειρηµατικούς φορείς.
Ο δήµαρχος Νάουσας απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραµµα ολοκλήρωσης. «Η τρέχουσα απόφαση είναι πολιτική και θέτει τη διαδικασία στο αρχείο», τόνισε, προσθέτοντας ότι κάθε προσπάθεια βρίσκεται σε στάδιο εκκίνησης. Η µοναδική προοπτική για την υλοποίηση του έργου περνά µέσα από την τροποποίηση της σύµβασης παραχώρησης του παραχωρησιούχου, ΤΕΡΝΑ, που θα αναλάβει την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα και τη σύνδεση µε τα υπάρχοντα τµήµατα. Σηµαντικό στοιχείο είναι ότι η µελέτη για τον κύριο οδικό άξονα, εκτός του κόµβου, αναµένεται να παραδοθεί σύντοµα, ενώ η µελέτη του κόµβου θα εκπονηθεί από τον παραχωρησιούχο. Ο στόχος είναι η Εγνατία Οδός να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα και υπερτοπικό χαρακτήρα, ώστε να εξυπηρετεί όχι µόνο τοπικές αλλά και ευρύτερες µετακινήσεις µε ασφάλεια και ταχύτητα.
Ο δήµαρχος τόνισε ότι πρόκειται για έργο δεκαετιών, µε πρώτη σύλληψη πριν από περίπου 40 χρόνια, και επισήµανε ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες χρηµατοδότησης και τις προτεραιότητες των δηµόσιων πόρων, η προσπάθεια να επανέλθει το έργο στην προτεραιότητα συνεχίζεται. Το ζήτηµα, όπως σηµείωσε ο δήµαρχος, δεν αφορά µόνο τη δηµιουργία ενός ασφαλούς δρόµου, αλλά και την προοπτική βελτίωσης της τοπικής µετακίνησης και της εµπορικής διακίνησης, ενώ κάθε καθυστέρηση στο παρελθόν είχε επιβαρύνει την περιοχή. Παρά τις δυσκολίες, η δηµοτική αρχή δεσµεύεται να κινητοποιήσει όλους τους εµπλεκόµενους για να προωθηθεί η ολοκλήρωση του έργου.
Η συζήτηση ανέδειξε ξανά ότι η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού αποτελεί πολιτικό ζήτηµα, που απαιτεί προτεραιοποίηση και συντονισµό όλων των αρµόδιων φορέων, µε στόχο ένα έργο που θα εξυπηρετεί πραγµατικά την ασφάλεια και την ταχύτητα των µετακινήσεων στην περιοχή.