Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2024
Follow Us
Νίκος Κουτσογιάννης: Ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου Βέρμιον (video)

Συνέντευξη τύπου με θέμα τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το ξενοδοχείο Βέρμιον

παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, μαζί με τον ορκωτό λογιστή κ. Αθανάσιο Τσιαμούλο και τον αναπληρωτή Δημάρχου Νάουσας κ. Στέλιο Δάγγα.

Ο κ. Κουτσογιάννης έκανε μια ιστορική αναδρομή στους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο της επιχείρησης, την διάσωση του ακινήτου και δημοτικής έκτασης (20 στρεμμάτων) εντός του άλσους του Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε αναφορά στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος μαζί με τον κ. Τσιαμούλο ως εκκαθαριστές της επιχείρησης και την πορεία αυτής. Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε  το αίτημα για καταγραφή του ακινήτου από την εκκαθαρίσσα επιχείρηση στον δήμο Νάουσα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιαμούλος ανέλυσε τον νόμο που δημοσιεύθηκε πρόσφορα και αφορά την μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας δημοτικών επιχειρήσεων που εκκαθαρίστηκαν, που αφορά την περίπτωση του ξενοδοχείου Βέρμιον και μάλιστα ατελώς, γλιτώνοντας ο δήμος περί των 80.000 ευρώ για τις συμβολαιογραφικές πράξεις.  Παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο και μένει η διαδικασία με την οποία θα εκμεταλλευτεί ο δήμος Νάουσας το ξενοδοχείο. Ακόμα χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη την διαδικασία της εκκαθάρισης που έφτασε εις πέρας.

Ο κ. Κουτσογιάννης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ.Τσιαμούλο για την άριστη συνεργία και τον επαγγελματισμό του και τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Μάντσιο, που όπως και ίδιος είχε να αντιμετωπίσει την δυσλειτουργία του ελληνικού δημοσίου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συναντήσεις με τον υποθυκοφύλακα της Βέροιας και την πλήρη άγνοια που δήλωσε ο ίδιος σχετικά με το ξενοδοχείο  και τις συναντήσεις του στην Αθήνα ώστε να λυθεί οριστικά το ζήτημα.

Τέλος ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στο πλάνο αξιοποίησης του ξενοδοχείου Βέρμιον ώστε να δώσει πνοή στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου Νάουσας.