Τετάρτη, Οκτώβριος 16, 2024
Follow Us
Δύο οχήματα πολιτικής προστασίας, ένας ανισότροχος ελαστικοφόρος εκσκαφέας φορτωτής και ένα καλαθοφόρο όχημα από την Περιφέρεια στον δήμο Νάουσας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναβαθμίζει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τους Δήμους με μηχανήματα για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας τους, για τη θωράκισή τους έναντι των φυσικών κινδύνων και της κλιματικής αλλαγής.

Η ενίσχυση γίνεται μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας και αφορά στο σύνολο των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τις πρώτες “προμήθειες εξοπλισμού για την αναβάθμιση των ικανοτήτων παρακολούθησης, πρόληψης και ανταπόκρισης έναντι φυσικών κινδύνων” για 25 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, “η κλιματική αλλαγή μάς φέρνει αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να ενισχύσει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, ώστε να αποκτήσουν τα μέσα για να ανταποκριθούν στις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων. Σε πρώτη φάση εγκρίναμε την προμήθεια δεκάδων μηχανημάτων, που 25 Δήμοι της περιοχής μας αιτήθηκαν, ενώ θα ακολουθήσουν οι εγκρίσεις των αιτημάτων και των υπόλοιπων Δήμων. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε τις περιοχές έναντι των φυσικών καταστροφών, να αναβαθμίσουμε την ετοιμότητα και την ικανότητα των Δήμων ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας και τελικά να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία”.

ΗΜΑΘΙΑ

-Αλεξάνδρειας: Ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό με γερανό και αρπάγη και ένα υβριδικό όχημα.

-Νάουσας: Δύο οχήματα πολιτικής προστασίας, ένας ανισότροχος ελαστικοφόρος εκσκαφέας φορτωτής και ένα καλαθοφόρο όχημα.