Τετάρτη, Οκτώβριος 16, 2024
Follow Us
Σάκης Τσίτσης:  «Δικαστής εγώ δεν μπορώ να γίνω-Άλλα το σοβαρά προβλήματα του τόπου»

Στα μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός της Νάουσας αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Σάκης Τσίτσης.

Αναφορικά με το θέμα της συνεδρίασης δήλωσε πως ο ίδιος δεν είναι δικαστής και πως πρέπει να ακολουθηθούν όσα προβλέπει ο νόμος.

Αναλυτικά δήλωσε πως:«Ρώτησα και τον νυν δήμαρχο και τον προηγούμενο δήμαρχο αν ο δήμος έχει χάσει λεφτά από αυτή την ιστορία, αν υπήρχε φοροκλοπή και τα λοιπά και πήρα διαφορετικές απαντήσεις. Δηλώνω εδώ ότι δικαστής εγώ δεν μπορώ να γίνω,  σήμερα έχουμε μία απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, βασισμένη σε μία δικαστική απόφαση,  που λέει ότι πρέπει να ορίσουμε αναπληρωτή και τελείωσε η ιστορία. Έχω πάει άπειρες φορές στα δικαστήρια, υπάρχει μια πείρα, το επαναλαμβάνω δικαστής δεν θα γίνω. Σήμερα είναι αυτή η απόφαση αύριο μπορεί να είναι άλλη. Κατά τη γνώμη μας, αυτά που τραβάμε και σήμερα είναι αποτελέσματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των παραχωρήσεων των ενοικιάσεων.  

Αυτή η πολιτική θα έχει και τέτοια και σε αυτή την πολιτική διαχρονικά όλοι οι συνδυασμοί πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης έχετε συμφωνήσει, η Λαϊκή Συσπείρωση για τις εγκαταστάσεις εκεί ήταν η μόνη παράταξη που εδώ διαφώνησε. Ανούσιες θεωρούμε αυτές τις αντιπαραθέσεις που και σήμερα και τις τελευταίες μέρες αναγκαστικά με έβαλαν να τις παρακολουθήσω. Ανούσιες είναι οι αντιπαραθέσεις κατά τη γνώμη μας και μάλιστα ανούσιες γιατί παίρνει και κάποια χαρακτηριστικά, που δεν βοηθάν τον τόπο. Ποιος θα βάλλει φυλακή ποιον και δεν αναφέρομαι μόνο στο σημερινό γεγονός, στη σημερινή δικαστική απόφαση.

Αναφέρομαι σε όλα όσα τρέχουν και βρίσκονται σε εξέλιξη με τις δικαστικές αποφάσεις και αυτό βλάπτει τον τόπο και το δήμο αυτή είναι η γνώμη μας. Λέμε ότι άλλα είναι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του λαού, είναι η επιβίωση του, άλλα είναι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του δήμου μας, η υποχρηματοδότηση, που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα και όχι αυτά που συζητάμε σήμερα. Η θέση μας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστή,  όπου υπάρχουν τέτοια θέματα, παρεμβαίνουν όπως προβλέπει ο νόμος οι εποπτικοί ο ελεγκτικοί μηχανισμοί. Κάνουν τη δουλειά τους τα στέλνουν στα δικαστήρια, αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και υλοποιούνται οι αποφάσεις.

Η πλειοψηφία βέβαια κυρίως παίρνει την ευθύνη εδώ υλοποίησης αυτής της απόφασης, δεν έχουμε πρόβλημα εμείς με τα πρόσωπα, εμείς θέλουμε ο όποιος αναπληρωτής  οριστεί  να ασχοληθεί με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του τόπου. Με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του λαού,  να πάρετε τέτοια ευθύνη.

Κλείνοντας αν ρωτήσουμε σήμερα έναν εργάτη του Βαρβαρέσου που μας χρωστάει εκεί 8 εκατομμύρια, αν ρωτήσετε έναν απολυμένο ποιο είναι το πρόβλημά του, αν ο δήμαρχος τεθεί όχι σε αργία ή πώς θα γίνει να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του το δεύτερο θα επιλέξει».