Τετάρτη, Οκτώβριος 16, 2024
Follow Us
Συλλογή υπογραφών με αίτημα: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η.Π ΝΑΟΥΣΑΣ»

Συλλογή υπογραφών με αίτημα: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η.Π ΝΑΟΥΣΑΣ»  στην πλατφόρμα www.openpetition.eu/gr τρέχει τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση για την αργία του Δημάρχου Νάουσας.

Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από μια σειρά σκανδάλων –Τέμπη, Novartis, Quatargate- την σπατάλη εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος, καθώς και των δικαστικών σκανδάλων που ακολούθησαν, την αθώωση πολιτικών προσώπων και την ευνοϊκή μεταχείριση άλλων.

Τα σκάνδαλα αυτά, αλλά και τα δικαστικά σκάνδαλα που τα διαδέχτηκαν καλλιέργησαν μια αντίληψη ότι το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο και ότι δεν είμαστε όλοι και όλες ίσοι και ίσες απέναντι στον νόμο.

Η περίπτωση της Νάουσας:

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε Δήμαρχος Η.Π Νάουσας ο Νίκος Κουτσογιάννης. Είχε πρωτοεκλεγεί το έτος 2014 σε ηλικία 32 ετών μέχρι και το 2019, που έχασε τις εκλογές από τον Νικόλα Καρανικόλα.

Έκτοτε σύρεται επανειλημμένως στα δικαστήρια για την υπόθεση μιας άδειας λειτουργίας που χορηγήθηκε στην μονοπρόσωπη εταιρεία που είχε συστήσει ο μισθωτής ενός δημοτικού ακινήτου, αντί στον ίδιο τον μισθωτή ως φυσικό πρόσωπο, κατά το έτος 2017. Για το ανωτέρω τρομερό αδίκημα ο Δήμαρχος Νάουσας καταδικάστηκε από το εφετείο Θεσσαλονίκης σε 4 μήνες. Στη συνέχεια ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μετακλητός, τον έθεσε σε αργία για αδικήματα για τα οποία είχε αθωωθεί με την ποινική απόφαση, χωρίς ποτέ να ζητήσει γνωμοδότηση νομικού. Ο Δήμαρχος Νάουσας άσκησε αναίρεση και δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο και η αργία ήρθη.

Η υπόθεση ξαναδικάστηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Νάουσας ξανακαταδικάστηκε σε 3 μήνες για παράβαση καθήκοντος με σκοπό την αποκόμιση για τον εαυτό του πολιτικού ηθικού οφέλους. Ενώ η απόφαση τον καταδίκασε για παράβαση καθήκοντος με σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους (κρατώντας ζωντανό ένα εμβληματικό κτίριο του Δήμου Νάουσας, το Κιόσκι, και δίνοντας δουλειά σε πολίτες του Δήμου Νάουσας αύξανε την πολιτική του επιρροή σύμφωνα με τους δικαστές) ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης τον έθεσε εκ νέου σε αργία.

Παρόλο που του προτάθηκε να αποστείλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν το έπραξε ποτέ, ενήργησε αυτοβούλως και τον έθεσε σε αργία για πράξη που δεν υπήρξε ποτέ στο κατηγορητήριο.

Δεν είναι όλοι ίδιοι

Στις μικρές πόλεις έχουμε την πολυτέλεια να γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον.

Ξέρουμε ότι ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, μη προερχόμενος από κομματικό τζάκι, ένας άνθρωπος χωρίς περιουσία.

Ξέρουμε επίσης καλά ότι οι κινήσεις του Δημάρχου μας αποσκοπούσαν στο να μην κλείσει μια επιχείρηση που έδινε πνοή και δουλειά σε έναν τόπο ρημαγμένο από την ανεργία.

Ξέρουμε ακόμα καλύτερα ποιον ψηφίσαμε Δήμαρχο.

Ο Νίκος Κουτσογιάννης έδωσε σε εμάς την ελπίδα μιας εναλλακτικής διοίκησης του Δήμου μακριά από την πολιτική και οικονομική ελίτ με βασική αρχή το δίκαιο και την ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο. Μας έκανα να πιστέψουμε στην πολιτική ως το μοναδικό εργαλείο για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη και να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Δεν θα ανεχτούμε να τον πολεμήσετε άλλο!

Απαιτούμε ο Υπ. Εσωτερικών να αποκαταστήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αδικία και να απομακρύνει από τη δημόσια διοίκηση επικίνδυνους ανθρώπους που θεωρούν εαυτούς ανώτερους από τη λαϊκή βούληση!

Αιτιολόγηση

Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς είναι επιτακτική ανάγκη.

Δεν ανεχόμαστε η λαϊκή βούληση ενός ολόκληρου Δήμου και ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος Η.Π Νάουσας να γίνεται βορά στις ορέξεις διορισμένων ανθρώπων που πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό για να εξυπηρετούν τα δικά του συμφέροντα και όχι άλλων.

Δεν μπορεί να ζούμε σε μια χώρα που χωρίς να υπάρχει προσφυγή σε νομική γνωμοδότηση ένας άνθρωπος ακυρώνει εν μια νυκτί την λαϊκή βούληση ενός ολόκληρου Δήμου.

Όσοι επιθυμούν να συνυπογράψουν μπορούν να το κάνουν ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ