Παρασκευή, Οκτώβριος 04, 2024
Follow Us
Ο Δήμαρχος Νάουσας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα ζητήματα στη διαχείριση των οικονομικών των σχολείων

Στην έναρξη της νέας χρονιάς για τα σχολεία του δήμου Νάουσας, αναφέρθηκε στην ενημέρωση του προς το δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Νάουσας.

Ο κ. Κουτσογιάννης στάθηκε στις αλλαγές που υπάρχουν φέτος στην διαχείριση των οικονομικών των σχολείων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι ανάγκες των σχολείων τακτοποιήθηκαν εγκαίρως σε άψογη συνεργασία με τις συνεργασίες του δήμου. Έχουμε μία πολύ σημαντική αλλαγή φέτος, που έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διαχείριση των οικονομικών, κυρίως των σχολικών μονάδων,  η οποία έχει επιφέρει ένα ακόμη βάρος στη διοικητική γραφειοκρατία του δήμου.

Παρ’ όλα αυτά και σε αυτό το κομμάτι ο δήμος μας προετοιμάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό στάδιο όσον αφορά την διαχείριση των σχολικών μονάδων, με το σύνολο σχεδόν των προμηθειών να  έχουν υλοποιηθεί και να υπολείπονται κάποιες που σχετίζονται κυρίως με αναλώσιμα.

Θα πρέπει πρώτα να  γνωρίζουν οι καινούργιοι διευθυντές τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια να μπορέσουν να δώσουν τα στοιχεία αυτά στην Αντιδημαρχία Παιδείας, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Όλα αυτά λοιπόν έχουν γίνει με  σωστό τρόπο και θα διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά που μας έρχεται».