Κυριακή, Σεπτέμβριος 01, 2024
Follow Us
Κάλεσμα γιά συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ από το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας

ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ 7ΩΡΟ - 5ΝΘΗΜΕΡΟ -    ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ           

Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα , της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός έρχεται στη ΔΕΘ για να επιβεβαιώσει πως όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές ισχύουν στο ακέραιο. Γ' αυτό αμέσως μετά τις ευρωεκλογές προχώρησαν στην καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας , την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας για να κλέψουν ακόμα παραπάνω από τον εργάσιμο χρόνο των εργαζομένων , για να δουλεύουν τζάμπα για την εργοδοσία και να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο πλούτος παράγεται και μπαίνει στις τσέπες των λίγων

Τη στιγμή που η Κομισιόν και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν για  τη " θετική πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα" , επισημαίνοντας ότι πρέπει να τρέξουν και οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις δωράκια στο κεφάλαιο τους χαμηλούς μισθούς ,  τη σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά τα πρότυπα της πολεμικής οικονομίας που έχει εξαγγείλει η ΕΕ

Την ίδια στιγμή στο νομό μας

- Οι απολυμένοι του Βαρβαρέσου δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ και ο εμπαιγμός απέναντι τους είναι τεράστιος. Τη στιγμή που η εργοδοσία τους χρωστάει 7 εκ , από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις δεν της καίγεται καρφί , συνεχίζοντας τις κερδοφόρες μπίζνες σε άλλους κλάδους.

- Στα μεγάλα εργοστάσια τροφίμων , τις κατασκευές κα, οι συνθήκες εργασίας γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και την εντατικοποίηση να σπάει κόκκαλα.

- Η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας αξιοποιείται σύμφωνα με τις ορέξεις του κάθε βιομήχανου για να κλέβονται δικαιώματα , μισθοί , υπερωρίες κα.

- Η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νομού μας είναι προκλητική , με ελλείψεις σε γιατρούς και ειδικότητες ενώ πραγματοποιούνται απογευματινά χειρουργία επι πληρωμή στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας.

- Οι εποχικοί συνάδελφοι μας στα τρόφιμα αγωνιούν για το ταμείο ανεργίας , για το αν θα συμπληρώσουν τα ένσημα για να πάρουν 500 ευρώ να βγάλουν το μήνα.

- Υποβαθμίζουν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία που πάνε τα παιδιά μας με συγχωνεύσεις και αναστολές λειτουργείας ( 7 νηπιαγωγεία στο νομό μας), ελλείψεις σε καθηγητές και υποσυντήρητες σχολικές υποδομές. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της περιβόητης αξιολόγησης που οι εκπαιδευτικοί παλικαρίσια με τα σωματεία τους αρνούνται να εφαρμόσουν.

 

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση , οι πολιτικές που ενώνουν ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ - Βελόπουλο και όποιους λένε ότι αυτό το σύστημα μπορεί να γίνει φιλολαϊκό. Πλάι τους έχουν και τις ηγεσίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους εργαζόμενους δεμένους με τα " ρεαλιστικά αιτήματα" της ανάπτυξης για όλους , των αυξήσεων στις αντοχές της οικονομίας , της ζωής που δεν ξεφεύγει από τα όρια που θέτουν τα αφεντικά.

Είναι αδίστακτοι

Με την στήριξη ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας συντελείται μια γενοκτονία διαρκείας από το κράτος δολοφόρο του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Η μέση Ανατολή βράζει . Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στις γύρω χώρες , το Λίβανο , τη Συρία , την Υεμένη φέρνουν όλο και πιο κοντά την γενικότερη ανάφλεξη.

Μπλέκουν τη χώρα μας σε δύο τουλάχιστον πολεμικά μέτωπα, που δίνουν όπλα στην Ουκρανία , κάνουν κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ κα. Αυτή είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα τους.

Δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν στα νοσοκομεία , τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού   ξοδεύονται για τη σφηγκοφωλιά του ΝΑΤΟ . 500 χιλιάδες ευρώ την ημέρα  για να συνοδεύει τα βαπόρια των εφοπλιστών ελληνική φρεγάτα. Η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων , κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη ενός γενικευμένου πόλεμου για να συνεχίζουν να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Η Απάντηση των εργαζομένων δίνεται ήδη στους χώρους δουλειάς

Εκεί είναι που μια σειρά αντεργατικοί νόμου γίνονται κουρέλι

Όπως στο λιμάνι του Πειραιά που οι συνάδελφοι μας με το σωματείο τους σταμάτησαν καράβια με όπλα, τους σιδηροδρομικούς κα.

Όπως όταν μεγάλη κατασκευαστική στη Νάουσα καλούσε τους εργαζόμενους να δουλέψουν στο λιοπύρι και με τη δυναμική παρέμβαση του σωματείου αυτό σταμάτησε.

Μόνο εκεί μπορούμε να μετρήσουμε νίκες ! Γεμίζουμε αισιοδοξία από τους αγώνες των εργαζομένων , στο Βαρβαρέσο, στη ΛΑΡΚΟ ,όπως αυτή των Μεταλλωρύχων στη Χαλκιδική που δεν επέτρεψαν στον παγκόσμιο Όμιλο eldorado να περάσει τη 12ωρη εργασία , των εκπαιδευτικών –υγειονομικών.

Οργανώνουμε τη πάλη μας

- Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς , που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς , σταθερό εργάσιμο χρόνο , 7ωρο 5νθήμερο.

- Μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού , στη δουλειά, τη γειτονιά παντού.

- Απεμπλοκή της χώρας μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία , για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ , με τις πλάτες της χώρας μας.

- Για πραγματικά δημόσια Υγεία και Παιδεία  με κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό , νοσηλευτικό προσωπικό , ενίσχυση του ΕΚΑΒ             και των κέντρων Υγείας του νομού.

- Για να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών , για να μπει φρένο στις αυξήσεις στην ενέργεια , το νερό.

- Για να πάρουν οι εργαζόμενοι στο Βαρβαρέσο τα δεδουλευμένα τους , έκτακτη ενίσχυση από το ΔΥΠΑ 4000 ευρώ και να υπάρξει προστασία από το κράτος της εργασίας και της ζωής τους.

Ενώνουμε τους αγώνες μας , όλοι για έναν και ένας για όλους. Εμείς είμαστε οι πολλοί , εμείς παράγουμε το πλούτο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ . ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 στις 17:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΑΠΟ ΝΑΟΥΣΑ ΣΤΙΣ 3ΜΜ από την πύλη του Πάρκου  από   ΒΕΡΟΙΑ 15:00μμ από το Ρολόι και από Αλεξάνδρεια 15:30μμ από το ξενοδοχείο Μάνθος